Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6743 // I helgen va det Konstrunda i Gnesta!

Vi hade tänkt att titta på konsten bara på lördagen men det blev en runda även på söndagen! En av utställarna fanns på Vängsö Flygplats där det även fanns annat intressant att titta på, så det blev Vängsö även på söndagen! Det fanns fik där också! :)

Vad gäller konsten på en konstrunda, så kan det bli intressanta debatter! Och det blev det! För vi lever i en tid då alla skall ha möjlighet att få visa upp sig och sin konst! Annars blir det orättvist!
Nog om detta!

Jag tog såklart en del analoga bilder också, men de bilderna kanske kommer litet senare!  ;)

/Bengan

Ps. Analogbildsapparaten som användes på Vängsö!

Postat 2024-09-09 06:22 | Läst 409 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 6742 // Om Fotografi och utmaningar! :)

Leksaksavdelningen på Åhlens 1964.

Under en intervju med Søren Kragh-Jacobsen, dansk filmregissör, svarade han: “In every musician’s life there comes a time and place where you want to go back to basics, where you want to play unplugged…”
Det här kan nog även gälla fotografer som en gång började med att fotografera analogt, men nu fotograferar digitalt, både yrkesmässigt och privat! Men känner en nyuppväckt nyfikenhet på att pröva på sitt urspungliga fotograferande igen! För i det analoga tillkommer även utmaningar och svårigheter som sällan ingår i digital fotografi! Den digitala fotografin skall inte vara för utmanande, eller för svår, det är själva grundtanken! ;)
Nog om detta, men man gör såklart som man själv vill! :)

/Bengan

Postat 2024-09-08 07:46 | Läst 495 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 6741 // Visst e det svårt att undvika snabbmaten! För det är ofta väldigt praktiskt! ;)

Snart!

För allt är inte skräp heller vad gäller snabbmaten! Och det underlättar att inte behöva laga maten hela vägen jämt! Så visst äter jag "snabbmat", men försöker ändå att hålla det på ett lagom håll! Vad lagom nu är! För jag tror inte "snabbmat" är nyttig i långa loppet! ;) Inte nyttig för fantasin alltså! Men blandar man med riktig och vällagad mat, som det ofta tar litet tid att göra, och fundera på, så kan man nog unna sig litet färdiglagat då och då speciellt när man har bråttom!

Och oss emellan, visst finns det lockande godsaker bland den här färdigmaten också, inte tu tal om annat! Men jag tror, jag tror alltså,  att det gäller ändå att hålla det långsamma tempot kvar, tex. med hjälp av den sk. karaktären och inte äta "snabbmat" varje dag! ;)

/Bengan

Ps. Använder ofta "snabbmat" i bloggen, där är det självklart praktiskt! :)

Postat 2024-09-07 08:03 | Läst 304 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 6740 // Art déco Leica

Kortrapport! Vi va i ett nästan folktomt Trosa i dag under den här sköna eftersommardagen! Det kom en svag bris från havet och det va så där lagom varmt! Vi tog en lunchmacka i Tre Små Rum och en glass nere vid Bomans! Inte så mycket mer att rapportera förutom ett långt och animerat samtal under bilfärden hemåt i ämnet Fotografi!
Bilfärden gick bra trots det! :)

Kameran är i Art déco-stil! Art déco är en eklektisk stil som kombinerar traditionella hantverksmotiv med maskinålderns bildspråk och material. Den kännetecknas ofta av djärva geometriska former och påkostad ornamentik! Art Deco, som starkt kommer tillbaka under 2024!

Fjorton bilder kvar på rullen! Ingen "snabbmat" här inte!  ;)

/Bengan

Postat 2024-09-06 22:01 | Läst 350 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 6739 // Rökstenen och året 536

Ny teknik, nya verktyg och mer fritänk gör att vi kan förstå den tidigare historien bättre! När man först hittade Rökstenen så murade man in stenen i en husgrund, en praktisk sten att ha i en husgrund tyckte man då, men på 1800-talet började man förstå att stenen va mer speciell än att ha i en husgrund! Sedan började även tolkningarna av texten på stenen! Det finns mängder av tolkningar! Först kopplade man ihop texten på stenen med lokala namn och platser, men när kunskapen ökade så började man förstå att det va mycket större saker som texten handlade om, något mycket större! Egentligen ganska logiskt om man tänker efter, med litet fritänk också, att världens största runsten med världens längsta runtext skulle handla om något lokalt! Tänk efter litet, som sagt! ;)
Och det som står på stenen är även en varning till oss! Att det här kan hända igen!

Och texten har även kopplingar till Beovulfeposet, som är förebilden till Sagan om Ringen, som är förebild till de otaliga fantasyberättelser vi numera kan se på film, Tv och på nätet numera! Visst är det intressant och spännande? Historia menar jag! Fast vi har såklart tappat kunskapen om vad det här i grunden egentligen handlar om!
Här en påminnelse!

För övrigt har jag lämnat en rulle negativ färgfilm till framkallning och fortsätter att fota analogt! Ett tag till i alla fall!   :)

/Bengan

Ps. Och orten Rök är döpt efter stenen, inte tvärtom! Och ordet Rök härstammar från ordet Rauk! Då fattar ni ännu mer va?  

Postat 2024-09-06 07:19 | Läst 401 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 5 Nästa