Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6411 // Dokfotosalong på Arbetets museum i Norrköping!

"Varje människas liv är värt att berätta om. Dokfotosalongen är en plats för just detta – en arena för bildberättelser från hela Sverige, av kända och okända fotografer".
En intressant utställning i Norrköping! Mycket väl värd att besöka! Några fotografer kände jag igen, en av fotograferna, Eleonor Johansson, hade jag sett en utställning av i Delsbo i somras!

.

.

Här har Erik Danielsson fotograferat!

.

Det sitter Norrköpingsbilder i trappan upp till utställningarna! Med texter! Om en nära tid!

Några av Jan Stenmarks bilder fanns att köpa inne på Norrköpings stadsmuseum!

Det va några bilder från en dag i Norrköping 2023! IRL!

/Bengan

Postat 2023-11-10 08:48 | Läst 488 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 6407 // Som vanligt alltså! När jag letar efter en bild! :)

Det fotografiska samtalet!

Då jag letar efter bilder, så hittar jag ofta andra intressanta och kul bilder att titta på! Där jag fastnar! Så e det nästan alltid! Så det tar alltid extra tid att leta efter bilder! Här hittade jag bilder från Gnesta-Planket för ett tiotal år sedan, där jag såklart fastnade! Här är några av de bilderna!  Jag anordnar Gnesta-Planket även nästa år, men i en litet mindre form och nu bara på Färghuset! Som vi gjorde i somras! Det är ofta här det fotografiska samtalet kommer igång! IRL alltså!
Och håll till godo med icke så dagsfärska bilder!

.


Hundmöte! :)

.

Stockholmsbutik på utflykt till Gnesta! Och kolla Tri-X! :)

.

Per-Erik Åströms bilder!

.

Stephan och Bernt i samtal!

.

Kameraloppis!

.

Jan Bernhardtz bilder!

.

Sörmlands Nyheters presentation av Gnesta-Planket! Tidigare hade Sörmlands Nyheter ett litet kontor i Gnesta, och tidningen visade också några av sina tidningsfotografers bilder på Gnesta-Planket! Sedan flyttade kontoret en bit bort från centrum i Gnesta, och nu i slutet av 2003 så lades kontoret ned helt! Man sköter den lokala nyhetsbevakningen lika bra från huvudredaktionen säger man!

Och idag åker vi till Norrköping för att träffa vänner och gå på arbetets museum! Det är en dokumentär fotoutställning där som vi vill titta på! 

/Bengan

Postat 2023-11-09 06:06 | Läst 398 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 6410 // Idag va vi på museum och i morgon blir det ett museum till! :)

Vi hade varit och ätit lunch med goda vänner och såg att alldeles intill låg ett museum, och såg att museet va öppet, så vi gick in och träffade en trevlig konstär som visade hur hon arbetade med ett blad! Det e väl så det kallas, blad?

"Metoden baseras på principen att fett och vatten stöter bort varandra. Motivet ritas på stenen (ursprungligen porös, slipad kalksten) med oljekrita eller annan fet färg. Sedan bestrykes stenen med gummi arabicum som tränger in i stenen, utom i de partier som är täckta med oljekritan eller färgen. Överflödig färg tvättas sedan bort med terpentin. När stenen fuktas med vatten tar endast de partier av stenen som inte varit belagd med färg emot vatten. När stenen sedan bestryks med fet tryckfärg fastnar den endast på de partier av stenen som inte är fuktade av vatten. Slutligen pressas ett papper mot stenen i en litografipress" (Wikipedia)

.

Det va en intressant förevisning, även om jag inte riktigt hängde med hela tiden utan fick läsa på litet efteråt via Wikipedia!

I morgon till Norrköping och vidare till Arbetets museum för att bland annat se Dokfotosalong 2023!
För er andra finns fotofikat på Viksängen, sannolikt lika trevligt det med!

/Bengan

Postat 2023-11-08 21:19 | Läst 377 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 6409 // Time Pass liksom!

Ystad 1960, och jag låg i lumpen och vi hade åkt ned till Ystad för att träna i simulator! Det va en simulator för pansarvärnsrobot SS10 och SS11! Franska grejer, trådstyrda, så man inte skulle kunna störa ut roboten! Och vad jag minns så va det nästan som i dag, en joystick och en ljusprick som man skulle hålla på målet! I det här fallet små stridsvagnsmodeller som rörde sig! Tycker mig komma ihåg att man härmat den riktiga styrningen på den verkliga roboten genom att ljuspricken va ganska svår att hålla på målet! Man kunde även ställa in sidvind och annat vad jag minns! Vi va ett tiotal utvalda från Waxholm som fick åka ned till Ystad för att träna i simulatorn! Och vi hade viss fritid på eftermiddag och kvällen! Här är det dansbanan i Ystad! Vad den nu låg, men vad jag minns, ganska nära havet!
Här är det en lumparkompis som dansar med en av ortens flickor!

/Bengan

Postat 2023-11-08 07:37 | Läst 673 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 6407 // Snapshot (plural snapshots) A photograph, especially one taken quickly or in a sudden moment

Salong Central är en de-centraliserad plattform för dans, cirkus, teater och musik i periferin av storstaden, i centrala Gnesta och med Terrastella Scen & film i spetsen. Här bor även friteatern Långsjö teater, koreografen Kajsa Wadhia, berättaren Johan Theodorsson och cirkus/dansduon Methinee Wongtrakoon och John Simon Wiborn.

/Bengan

Postat 2023-11-07 19:22 | Läst 436 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7 8 ... 9 Nästa