Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6378 // Släktforskning i Norge och i dag fotofika på Tårtan!

Vi, min fru och jag, går en släktforskningskurs! Inga lätta grejer att läsa i avfotograferande kyrkböcker från 1800-talet! Men ett verkar vi ha kommit fram till det är att min frus släktnamn på sin pappas sida kommer från Nordnorge! Från en ort som ligger nära Lyngen! Vi får se om vi kommer vidare! Om det behövs! Nu sa läraren på kursen som vi går på, att det e svårt att söka i kyrkböcker eller något liknande i Norge, dom har ett helt annat kyrkobokssystem, om dom har nå't alls! Men det gick! :)

Och i helgen startar vår bildutställning i Saltskog i Södertälje! Det skall bli trevligt att komma ut i friska luften ett tag! ;)

Vad gäller friska luften och att välja sina slag, så lade jag ut en fråga i ett av våra större nätmedia, i en lokal grupp, och det som vanligt hände det va att jag inte fick något speciellt bra svar, utan mera ett tyckande som blev ungefär som "jag vill också vara med i debatten!"
Och se'n va det hela igång då det tillkom flera tyckare! Som egentligen handlade om va de andra tyckte!
Ni känner igen det här va? Jag undrar vad det handlar om?
För litet frisk luft kanske, eller vadå? ;)

Och jag kämpar på med digitalfotogrferande med Fuji X-E1 och med 7Artisanobjektivet! Fina och praktiska grejer det här! Många bilder i rullen, och det blir superskarpt!
Fast litet som färdigmat känns det nog som! Alla kan laga mat numera! Ursäkta mej! ;)
Men skam den som ger sig, så jag fotar ett tag till med Fuji X-E1 och Artisangluggen! :)

/Bengan

Ps. Som sagt, idag fotofika på Tårtan!

Postat 2023-10-11 07:25 | Läst 439 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 6377 // Fotofika på Tårtan nu på onsdag och vernissage i Saltskog på lördag!

Fotofikat på Tårtan startar på onsdag runt 15.00 på Gata Horns 32, och vernissagen inför utställningen startar 12.00 på lördag! Väl mött på båda platserna!

.

Vad gäller annat så fotsätter jag att fota digitalt ett tag till! Man måste ju pröva! ;)

.

Men här ligger en som surar! ;) Hur som helst, var sak har sin tid!

/Bengan

Postat 2023-10-10 17:28 | Läst 390 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 6376 // Kreativitet i en smakrikliktad bildvärd! :)

Att utsätta sig i olika ämnen har vissa risker, även då även i fotografi såklart! Men å andra sidan, om man inte utsätter sig, eller låter bli att leta efter nya stigar, kanske även utanför mainstreamkartan, hur skall man då hitta något intressant eller spännande och kanske själv bli spännande! För ofta handlar utsättandet om ovanliga saker, i vårt fall ovanliga bilder, som kan väcka känslor hos betraktaren! Och inte bara gillanden, så se upp! Men det här e nog svårare numera, med att ta ovanliga bilder menar jag, då vi sannolikt blivit "smakinstängda" i den digitala och sociala bildsmaksvärlden! Och i den smakpåverkansbildvärlden ingår såklart även filmer och tv-serier som vi ständigt tittar på!
Så lycka till i den nya bildvärlden,
eller se upp för den världen! :)

För övrigt så kämpar jag från och till för att gilla digitalkameran! Just nu e det till ett tag till! Men visst e digitalkameran fantastisk! Med allt det där som ingår, lätt att fota med, man har jättemånga bilder, den e snabb, och allt blir jätteskarpt, och man kan man lägga ut massor av bilder i sociala media! Strö ut bilder liksom, så nå'n av bilderna kanske gillas av nå'n till slut!

Men för mig räcker nog inte en digitalkamera hela vägen liksom, tror jag i alla fall..
"Det är något bortom bergen" när jag fotar analogt!
Ursäkta! ;)

/Bengan

Ps. Men jag prövar i alla fall digitalt en tag till! Fantastiska kameror det härsom sagt och man slipper även en massa tankearbete! Å andra sidan, som hon Hypatia sa, det e bättre att tänka fel än att inte tänka alls! :)

Postat 2023-10-10 07:30 | Läst 687 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 6375 // Bortom skärpan väntar kreativiteten! :)

"So, this is where the fun begins!"
This lens has about some of the weirdest performance traits of any of the lenses that I’ve tested through the years. This lens has so many technical imperfections that I don’t really know where to start! – But…… I simply can’t get enough of it!!! I seriously have no idea what it is that this lens does to my images! Ok, for starters it probably makes them worse from a technical standpoint. But from a creative standpoint, this little lens has elevated my creative seeing to new heights. Why is that? What mojo does this little thing contain? I have no clear answer. All I can do is try and describe to you what kind of unique traits it will bring to your photography."

"The images that I shoot with the 7artisans are different, they’re unique, they’re me. And that is much more important to me than ultimate image quality.
Add on top of that the absolutely ridiculously low price, the small form factor and the very nice build quality, and I would not hesitate to recommend this lens to every Fujifilm X shooter who is looking for something a bit different. I’m quite sure you’ll love it, quite a lot."
Läs hela artikel här: Jonasrask / Photography

Mao, det här kanske kan vara ett litet tips för att försöka släppa skärpan och i stället bli mer kreativ i sitt fotograferande?
För en billig penning! ;)

/Bengan

Postat 2023-10-09 07:18 | Läst 623 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 6374 // En Leica för 20 mille typ!

Leica auktion i Wetzlar har kommit med katalog! Intressanta grejer, med bla. en Leica IIIc prototyp! Här ovan en bild på Leica IV prototyp, som inte e med i katalogen! Leica IV va prototyp för Leica M3!

Här en länk till auktionen!

Här en länk till några Leica-prototyper! Leica IV finns en bit ned! Å även några snygga prototyper Leica M6 electronic!

.

Här är en Leica med Zeissobjektiv! Zeissobjektiv fanns att beställa till Leica redan på 1930-talet! För Leica hade inte riktigt kommit på banan med ljusstarka objektiv på 1930-talet, men det hade Zeiss!

/Bengan

Postat 2023-10-05 22:55 | Läst 665 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5 6 Nästa