The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6378 // Släktforskning i Norge och i dag fotofika på Tårtan!

Vi, min fru och jag, går en släktforskningskurs! Inga lätta grejer att läsa i avfotograferande kyrkböcker från 1800-talet! Men ett verkar vi ha kommit fram till det är att min frus släktnamn på sin pappas sida kommer från Nordnorge! Från en ort som ligger nära Lyngen! Vi får se om vi kommer vidare! Om det behövs! Nu sa läraren på kursen som vi går på, att det e svårt att söka i kyrkböcker eller något liknande i Norge, dom har ett helt annat kyrkobokssystem, om dom har nå't alls! Men det gick! :)

Och i helgen startar vår bildutställning i Saltskog i Södertälje! Det skall bli trevligt att komma ut i friska luften ett tag! ;)

Vad gäller friska luften och att välja sina slag, så lade jag ut en fråga i ett av våra större nätmedia, i en lokal grupp, och det som vanligt hände det va att jag inte fick något speciellt bra svar, utan mera ett tyckande som blev ungefär som "jag vill också vara med i debatten!"
Och se'n va det hela igång då det tillkom flera tyckare! Som egentligen handlade om va de andra tyckte!
Ni känner igen det här va? Jag undrar vad det handlar om?
För litet frisk luft kanske, eller vadå? ;)

Och jag kämpar på med digitalfotogrferande med Fuji X-E1 och med 7Artisanobjektivet! Fina och praktiska grejer det här! Många bilder i rullen, och det blir superskarpt!
Fast litet som färdigmat känns det nog som! Alla kan laga mat numera! Ursäkta mej! ;)
Men skam den som ger sig, så jag fotar ett tag till med Fuji X-E1 och Artisangluggen! :)

/Bengan

Ps. Som sagt, idag fotofika på Tårtan!

Inlagt 2023-10-11 07:25 | Läst 440 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?