Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5958 // Nostalgi för dom som inte va med förr! ;)

Det kommer numera prylar, som härmar gamla prylar! I vårt fall, tex  kameror och filmer! Och bilderna från de här filmerna, tex färgfilmer,  blir som då man misslyckades i framkallningen förr! ;) Men dagens ungdomliga fotografer tycker det liknar hur det va förr! Nåja, så illa va det väl inte! :)

Och gamla analoga kameror ökar i pris och det nytillverkas analoga kameror och filmerna till de här gamla kamerorna är numera orimligt dyra! I alla fall för en som varit med förr! Det e konstiga tider!

/Bengan

Postat 2022-10-13 08:54 | Läst 747 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5957 // "The Girl with the Leica"

Ibland blir det slösurf, men ändå med ett mål! Jag såg tidigare att det kommit en bok om fotografen Gerda Taro, "The Girl with the Leica" (Helena Janeczek) och sökte vidare på Gerda Taro! Hittade en utställning med bilder av Robert Capa, Gerda Taro and Chim (David Seymour) Intressanta bilder och jag tycker även det sätt man visar bilderna på intressant! Så håll till godo för den som vill

https://en.rua34.com/a-valise-mexicana

För övrigt inte så mycket att rapportera!

/Bengan

Postat 2022-10-12 20:10 | Läst 530 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5956 // Inga nyheter, eller så är det bra nyheter! Och om Leica såklart!

Hornsgatan   (Leica M6)

Alltså, ännu inga nyheter vad gäller framkallning av bilder! Vare sig digitalt eller analogt! Jag tror ändå jag vet var de här framkallningsgrejerna ligger som jag behöver! Så senare i dag eller i morgon skall jag nog leta fram dom! :) Det e bara iPhonen som just nu funkar för dagsredovisningen!
Vad gäller redovisningar! Förr i världen, för väldigt länge sedan, så skrev man ofta en uppsats i skolan när man kom tillbaka efter sommarlovet! Det blev en slags redovisning av vad familjen gjort under sommaren! Mer dataljerad beskrivning gjorde man sedan IRL när man träffades!
Numera kan man redovisa oftare, även dagligdags, eller ännu tätare via nätet! Så vänner vet vad man nyss gjort och nyss ätit! ;)

Men nu e jag plötsligt tillbaka några år i tiden liksom, jag fotar, men bilderna ligger kvar i kameran tills jag kan "framkalla!" ;) Visst e det litet ovant, men ändå inte! Back to Basic liksom! Ger kanske litet mer eftertanke i fotandet, så tycker jag i alla fall! Om nu eftertanke är bra i fotografi!

Men som sagt, iPhonen finns och fungerar för dagsbloggar typ! :)

Vad annat Back to Basic, så bör den nytillverkade "billigare" Leica M6:an komma i nästa vecka vad jag fattar! Billigare, tja, allt beror ju på vad man jämför med!
https://leicarumors.com/2022/10/11/new-leica-summilux-35mm-f-1-4-v1-steel-rim-lens-reissue-rumored-to-be-announced-next-week-with-the-m6-camera.aspx/

Nog för nu!

/Bengan

Postat 2022-10-12 07:45 | Läst 542 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5954 // Att kalla fram bilder! Och Summilux 1,4/50 mm till Leica!

Obs, det här är inte en Summilux!

.

Ibland när jag skriver ord kommer jag ibland att tänka på fornnordiska ord! Imponerande va! :) Nu va väl starten här i bloggen inte så himla fornnordisk, men jag tänkte bara på hur svårt det är att kalla fram bilder ur en digitalkamera utan de rätta sladdarna! Alltså, det är även svårt att "kalla fram bilder" ur en analog kamera utan framkallare! Framkallare, det är något som kallar fram bilder! Ordet Kalla måste vara härlett från att kalla på något va!? Och kalla kanske e fornnordiskt? https://www.saob.se/artikel/?unik=K_0001-0252.kEyu

Ok till saken! I helgen har jag fotat i Norrköping både med M Leica och Fuji X100 men har ingen färdigblandad framkallare för film, läs D-76,  och så hittar jag inte bildframkallningssladden för Fuji X100! (Ni fattar vad jag menar med bildframkallningssladden!)
Så det blir mest ord och bara en bild i bloggen i dag! :)

Ok, det fornnordiska då, jag tänker såklart på Rökstenen! Rökstenens runor innehåller ord som vi glömt eller inte använder längre!  Och många metaforer och kenningar! Kennigar de e väl då man tex. säger att maten smakade asgott, och dagens ungdomar fattar vad man menar, men om tusen år så undrar säkert människor vad vi åt på 2000-talet! (Man kanske kan kalla det för en metafor också)
Vad gäller att kalla fram eller kanske kalla ut bilder ur en digitalkamera och den elektronik som finns där så skulle jag kunna ta ett varv om kvantmekaniken också, men det låter jag allt bli just nu! Det e redan tillräckligt med ord!  :)

Ok, den som fattar, den fattar att bildframkallare verkar saknas just nu med tanke på alla ord här i bloggen! :)
Och orsaken till framkallningsproblemen är flyttröran!
Men jag bör snart hitta de rätta sladdarna och fixar snart även en framkallare för film! Då ni! ;)

/Bengan

Ps. Det där med Summilux, den tidiga alltså, det får jag ta en annan gång, det e en del historia inblandad, och det kan bli ganska många ord av det också!

Postat 2022-10-11 07:49 | Läst 662 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 ... 8 Nästa