Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5553 // Ny dag och mycket att läsa i DN!

Vad gäller det övriga läsande så har säkert någon redan förtstått att jag just nu snöat in på Beowulfkvädet! Och som vanligt är det nå'n som lurat mig in på det här ämnet! Så e det alltid! Man har inget ansvar själv! Stackars mej! ;)

Framkallade en  film i går! Film från Contax G2! Här gäller det även insnöandet på Contax G2! Jag kommer inte riktigt ihåg vem som lurade in mig på Contax G2, men ett litet ansvar i periferin har nog Gustaf Engberg i Berlin! Bara så du vet Gustaf!

För övrigt så kommer Sessan i dag! Sessan är en Bisong Havanäs! Det blir en kul dag i dag! Hoppas Sessan tycker det med!

Nog för nu!

/Bengan

Postat 2021-11-05 07:49 | Läst 606 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5561 // Och Viksängen idag, det blir mycket fotofika! Och litet om Beowulf!

Som sagt, fotofika på Viksängen i Södertälje idag! (Och Tårtan igår) Men det är en bra fotofikaplats Viksängen! Vi sitter vid ett stort, halvovalt, tungt och reserverat bord! Miljön är aningen intellektuell, då vi sitter som i ett bibliotek! Kolla på bilden! :) Hittade faktiskt en bra bok som jag försökte sälja in i gruppen, Peter Nilsons Arken! Men icke, det skall vara stora blanka bilder i böckerna! ;) Och som vanligt, så försigår tre samtal samtidigt runt bordet! :) Lycka till för mig med hörapparat! Nåja, det funkar hyffsat bra här, värre e det på Tårtan!

Nu blir det fotofikavila en hel vecka, till nästa torsdag, om ingen hittar på något tidigare! Och de här IRL-träffarna är det som människan e skapt för! För på Nätet blir det ofta missförstånd, och så tar det flera minuter att förstå vad folk ejenklijen menar! Bortkastad tid liksom! ;)
Men jag e inte alls teknikfientlig, jag tycker det fungerar alldeles utmärkt att bestämma fotofikaträffar via nätet eller visa vad man åt till middag! ;)

Nog för nu, filmframkallning väntar! :)

/Bengan

Ps. Någon sade nå't om Beowulfkvädet, när vi höll på att packa ihop för hemgång, att det va svårläst!
Inte alls, hör här bara vilken skön början! Läs det högt alltså! :)

"Lyss! Vi har sport om spjutbärardaners folkdrottars dåd i forntidsdagar, hört om de högbornes herrliga bragder" 

Häftig inledning va? :)

Postat 2021-11-04 18:20 | Läst 802 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 5560 // Tårtan i går! Typ Polsk riksdag, men mycket trevligt! Kort sammanfattning alltså! :)

Jag kom in tidigt till Tårtan, beroende på Pendeltågstiderna från Gnesta! Så det blev kaffe med bulle i ensamheten! Tänkte först gå till Gert, men då hade jag kommit försent till Tårtan! Gert kan underhålla! Men efter en haltimme fick jag sällskap, och fick lägga undan Beowulfeposet! Och se'n fick jag veta en hel del om armbandsur! Det va en urreparatör och samlare på plats! Intressant ämne det här! Jag berättade om en loppis på Fårö, i en hembyggdsgård, där det låg flera äldre armbandsur på en silverbricka, men då jag inte visste nå't om armandsur, frånsett min egen klocka, så vågade jag inte köpa någon av de här på loppisgrejerna på silverbrickan! Vad jag kommer ihåg så här efteråt,  så va det nå'ra liknande namn som Pilipp Patrik och ICV på några av klockorna typ! Å Swiss made! Så tror jag de va! Och vad jag kommer ihåg så ville man ha en tjuga för var klocka! ;)

Och efter en stund så blev det nästan fullt på Tårtan, bla. flera gatufotografer influgna från London! ;) Tårtan är en inernationell plats! :) Så förutom att vi pratade om och tittade på klockor, så pratade vi om om gatufoto, om kameror, tittade på bilder som va tagna med en 0,95-glugg, diskussioner om Summicron 35:an IV, King of Bokeh ni vet, och så provfotade jag med en Planar 2/35 på min Contax G2! Spännande optik, skall framkalla filmen i kväll! Så de va full rulle på Tårtan!
Det blev som en ketschupeffekt, först kom ingenting, sedan kom allt på en gång! :)
Mao, mycket kul och mycket intressant som vanligt! :)

Idag fotofika på Viksängen! Från 14.00!
Stressigt som pensionär!
Så jobba så länge ni kan, det e sannolikt lugnare! ;);)

/Bengan

Postat 2021-11-04 08:27 | Läst 739 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 5550 // Den bästa tiden e nu, och så en av mina favoritförfattare!

Det här är en fin stund det här, att kunna sitta och läsa morgontidningen med kaffe och en smörgås på morgonen! Knappt ett ljud hörs, varken inne eller ute! Jag går ofta upp runt halv sjutiden för det här! Nu kanske någon undrar, varför gå upp så tidigt när du e ledig? För att det går! ;)

Hittar en av mina favoritförfattare i dagens DN, Sven-Erik Liedman!

.

Gillar uttrycket, "Bildning - en oändlig historia"

För övrigt så är det Tårtan i dag, och så fortsätter jag att fotografera med Contax G2, trots att jag inte har en Planar 2/35 mm! Men jag har sett på ebay att dom finns för strax under fyra tusen! Så vi får se!

/Bengan

Postat 2021-11-03 08:01 | Läst 794 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 5549 // För att det går och är kul!

Jag får ibland frågan varför fota analogt! Svaret är att det är både intressant och kul! Och att det går! ;) Här har jag ställt skärpan manuellt på Contax G2, men låtit kameran sköta exponeringen på 800 ASA! Fri hand och runt en 1/8-sekund! HP5+ och D-76! Jag upplever att den manuella inställningen inte blir så exakt på Contax G2, men jag tycker ändå det fungerar bra med 28 mm! 

.

Inomhus e det alltid lättare! (Här är Knut Koivistos bilder på Fotografiska) AF med tumknappen på G2! (Jag tycker man har bättre kontroll på skärpan när man låser den via tumknappen)


Så jag fortsätter ett tag till med Contax G2!

/Bengan

Ps. Fast visst vore det intressant att pröva en Planar 2/35 på G2:an! :)

Postat 2021-11-02 16:42 | Läst 598 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 9 Nästa