The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5561 // Och Viksängen idag, det blir mycket fotofika! Och litet om Beowulf!

Som sagt, fotofika på Viksängen i Södertälje idag! (Och Tårtan igår) Men det är en bra fotofikaplats Viksängen! Vi sitter vid ett stort, halvovalt, tungt och reserverat bord! Miljön är aningen intellektuell, då vi sitter som i ett bibliotek! Kolla på bilden! :) Hittade faktiskt en bra bok som jag försökte sälja in i gruppen, Peter Nilsons Arken! Men icke, det skall vara stora blanka bilder i böckerna! ;) Och som vanligt, så försigår tre samtal samtidigt runt bordet! :) Lycka till för mig med hörapparat! Nåja, det funkar hyffsat bra här, värre e det på Tårtan!

Nu blir det fotofikavila en hel vecka, till nästa torsdag, om ingen hittar på något tidigare! Och de här IRL-träffarna är det som människan e skapt för! För på Nätet blir det ofta missförstånd, och så tar det flera minuter att förstå vad folk ejenklijen menar! Bortkastad tid liksom! ;)
Men jag e inte alls teknikfientlig, jag tycker det fungerar alldeles utmärkt att bestämma fotofikaträffar via nätet eller visa vad man åt till middag! ;)

Nog för nu, filmframkallning väntar! :)

/Bengan

Ps. Någon sade nå't om Beowulfkvädet, när vi höll på att packa ihop för hemgång, att det va svårläst!
Inte alls, hör här bara vilken skön början! Läs det högt alltså! :)

"Lyss! Vi har sport om spjutbärardaners folkdrottars dåd i forntidsdagar, hört om de högbornes herrliga bragder" 

Häftig inledning va? :)

Inlagt 2021-11-04 18:20 | Läst 805 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ser väldigt trevligt ut!
/Gunnar S
Svar från Benganbus 2021-11-06 06:59
Det är mycket trevligt, men aningen ostrukturerat ;) Men det e väl så som livet i övrigt är! :)
/Bengan
"IRL-träffarna". Ja, det är intressant att se pendeln röra sig tillbaka. Fanns inget annat för inte så länge sedan. Förstod inte ens att det kunde vara annorlunda.
Måste nog kolla upp Viksängen nån gång också.... Är ni där varje vecka (det verkar så av de senaste rapporterna att döma)?

Tårtan är toppen som ställe, men akustiken är ett problem ibland. Och några secondhand-böcker har dom väl inte heller...
Svar från Benganbus 2021-11-07 21:00
Viksängen e varje Torsdag 14.00! Väl mött!
/B
elgenper 2021-11-07 21:32
Tack! Nästkommande torsdag är jag uppbokad, men sen...
Att Beowulf skulle vara svårläst ställer jag mig frågade till. Precis som många av de här på vers författade verken måste man komma in den rytm var med ord och meningar framställs. Gör man det har man riktiga högtidsstunder framför sig. Läste nyligen P. D. A Atterboms Lycksalighetens ö i två band om totalt ca 800 sidor. En nyutgåva av det lilla förlaget Nirstedt.
Att de inte nappade på Peter Nilsons Arken förvånar. Han är mycket läsvärd. Kan varmt rekommendera hans Messias med träbenet. En samling härliga skrönor. T ex den om Linné och Uppsalas siste trollkarl.

Hälsningar Jörgen