Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3102 / Alice i spegellandet, de e ju en barnbok!!

"Konformister i alla länder, organisera er!"  Kommer att tänka på utvecklingen i världen, nåja förändring i alla fall! De e inte så bra! Börjar man tänka samma saker, eller att nå'n rättar en för att man "tänker fel", då blir det inte e så konstruktivt liksom eller konstnärligt längre! Det här gäller såklart även i mindre sammanhang, som i foto! ;)

.

Å vad har det här med en barnbok att göra då? Jo så här är det! Satt och tittade i ett litet häfte, Böckernas klubb nyss, för DN kommer inte idag, och i det här häftet e mycket romaner, matlagning och mindfulness! Å det e väl bra! Man väljer liksom! Men jag fastnade för den nya utgåvan av Alice i Spegellandet! Tänkte att de kanske e i Spegellandet vi lever i? (Nåja, inga diskussioner så här tidigt tack, de här e bara en fundering från mig)

.

Läser en bok av Ulf Danielsson, som kommer från Dalarna, (Det gör Dan Andersson också) å Danielsson har en bild från Alice i spegellandet i sin nya bok! Jag läste en kurs på Universitetet för några år sedan, Fysik för poeter, apropå Dan Andersson alltså! :) Och varför jag läste den kursen, de va en yngre släkting som gick på Universitetet i Uppsala som hade gått kursen, och sa att den skulle passa mig perfekt! Nu fick jag inte Ulf Danielsson som poesilärare, utan det blev Lars Bergström i stället! Men det gick bra det med! :)
De va de om de!

För övrigt träffade jag Södertäljedelen av Fuji X-E1 i går på ett fik i Kringelstan! Det e bra att träffas utanför internet! Man blir mindre insnöad då! ;) Mycket fnitter och trevligt fotosnack! Och vi, eller jag, talade om att försöka starta en ny trend i foto, Less is more! Men ni anar nog vad den trenden har för framtid i dagens fotovärld! 
De va de om de!

.

Och Fujikameran laddar för en ny dag! Å i går tog jag bara två bilder, å ingen blev bra...
Skrämmande! 

Morsning!
/Bengan

Postat 2016-01-06 10:15 | Läst 1623 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3101 / Tre till sextusen inklick i vissa äldre bloggar! Kul!

Eriksdalshallen 1964


Håller på att nostalgititta i några äldre bloggar! Kul och intressant! Intressant också då jag tycker att mitt skrivspråk har utvecklats under åren! Litet i alla fall! :)

Hittar en blogg där Tom Abrahamson har kommenterat! (Tom bor i Kanada, är fotograf, journalist och konstruktör av olika kameratillbehör) Det är en ganska lång och intressant kommentar, då Tom känner Mr Kobayashi (som äger Cosina/Voigtlander) så läs gärna Toms kommentar om Cosina 1,4/40 mm S.C.  http://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-67-leica-cosina-chinon.htm

Hittar även länkar i några av mina bloggar till fotosidor där jag lagt in bilder, fotosidor som nu är borta! Inget är för evigt, som någon sa i Bladerunner! Och annat jag länkat till, det kostar numera pengar, eller att man har en prenumeration för att titta på!

Å så några fler Straight-bloggar!

STRAIGHT 254 / FIKA PÅ PUCK, ONÖDIGA PRYLAR, VÄNTSALEN SALTSJÖBANAN, FELAKTIGT ZEISSOBJEKTIV M M...

STRAIGHT 517 / VETEKATTEN, SERGELFOTO, NIKON, MOTLJUSSKYDD TILL SUMMICRON 35 MM...

Å så den sista bloggen..
STRAIGHT 655 / " VARFÖR FOTOGRAFERAR DU?" ÄR EN ÅTERKOMMANDE FRÅGA MAN FÅR, OCH MITT SVAR ÄR..

/Bengan

Postat 2016-01-05 09:14 | Läst 1504 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3100 / "The King of Bokeh" is the nickname of the Leica 35mm Summicron-M (IV or Version 4)


Va ute på nätet i går, igen ;) och tittade på han Overgaard, (en Dansk som gör reklam för Leica) och såg det här om Bokeh! Googlade sedan på begreppet, och det verkar vara ett begrepp att den här versionen av Summicron 35:an är den man kallar för "The King of Bokeh"!

Nu finns det såklart andra åsikter, speciellt hos dom som inte har den här Leitz-Summicronen, vad vore väl annat att vänta! ;)

.

Här e i alla fall en bild på optiken! :)

Vad annat i Rohan då, jo idag e det träning! Pelletshämtning! Jag skall lyfta 104 säckar á 16 kg! Är kanske inte så där väldigt bra inplanerat då jag har litet ont i ryggen! Men det kunde varit värre, som Hasse Afredson sa i Fröken Fleggmans mustasch! :)

/Bengan

Postat 2016-01-04 07:49 | Läst 2904 ggr. | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera

Straight 3099 / Driver's outlook at two o'clock in the afternoon.

Fuji X-E1, Summicron 35 mm, ISO 200, 1/150. Provia.

/Bengan

Postat 2016-01-03 19:02 | Läst 1392 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3098 / Det här kan vara den enda "fotobok" som du behöver efter ett tag!


Kom att tänka på boken igen när jag läste Måns Hagbergs kommentar i min förra blogg! Tack för påminnelse om boken Måns! Och det låter kanske både konstigt och litet väl enkelt, med en enda fotobok! Men det kan nog vara så för några fotografer i alla fall! För när man har hållit på att fotografera ett tag, och "bläddrat sig igenom" ett antal kameror och fotoböcker, och känner sig ganska nöjd med den delen av fotografin, och vill kanske försöka gå vidare,  då tror jag att Kurt Bergengrens bok, "Fotografera är nödvändigt", kan vara en hjälp på vägen!

Kurt Bergengren var journalist på Aftonbladet och började skriva om fotografi på 1950-talet! Det finns en mycket stor bredd och djup i Kurt Bergengrens kunskaper som tydligt speglas i den här "Fotoboken!"

Alltså, när du känner att du har "bläddrat färdigt" i både kameror och fotoböcker, och vill gå djupare i ämnet fotografi, då kan den här boken vara en del för att komma vidare!

/Bengan

Postat 2016-01-03 10:18 | Läst 1741 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 9 Nästa