The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6710 // Att tänka till före istället för efter! ;)

Bilden har inget med innehållet av bloggen att göra utan handlar mest om betraktningsavstånd och om man tittar på bilden via mobiltelefon eller bildskärm. Så den här bilden ser skarp ut i en mobiltelefon!  :)

Men vad gäller annat och aktuellt, laddstationer för elbilar:
"Det är en intressant synpunkt! Att göra laddning av elbilar lika enkelt som att tanka fossilbilar skulle verkligen underlätta övergången. Genom att prioritera användarvänlighet och standardisering från första början kan vi skapa en mycket smidigare övergång från fossilbilar till elbilar.
Sedan kan vi fortsätta med incitament som rabatter och annat för att främja användningen av elbilar. Tack för din insikt!"

Och ni märker säkert ordet insikt på slutet! :)

Och nu fattar ju vem som helst att det här är en ny marknad och att olika företag vill såklart binda upp sina kunder på ett sätt som är bra för företaget! Marknaden är svår att styra när det gäller större samhällslösningar! (Men det fattar ju vem som helst)

Annars rätt lugnt i Gnesta, och vi har en liten hund på besök över natten! Alla de här små hjärtedjuren har såklart egna vanor och leksaker! Men det verkar gå bra!
Och vi gjorde en se'n promenad i går kväll, och då hade vi  en ficklampa med såklart! :)

/Bengan

Inlagt 2024-08-11 08:21 | Läst 680 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Knepigt det där att binda upp kunder på en ny marknad, när man erbjuder en teknik som är underlägsen den gamla, och som gör det svårt och knöligt för användaren.

Själv gör jag såhär när jag skall ladda bilen:

Jag åker in på en mack. Sådana finns nästan överallt och risken för kö är obefintlig, liksom att risken för att macken inte fungerar är försumbar – det händer bara inte. Sedan tankar jag på några minuter – och jag laddar regelmässigt 100% - och se-på-fan, det står ingen ilskan kö och hötter med näven! Jag betalar med kortet, samma pris överallt, och åker ut på vägen igen. Sedan kör jag långt på laddningen – djävligt långt.

Många har köpt elbil utan att begripa vad som kommer att hända. Att dom skall bli försökskaniner. Då går det att sälja den och köpa sig en ny bensinbil!
Standardisering är bra. T ex att tillverkare av elektronik måste ha en Usb-C kontakt. Nu kan jag resa på semester med en laddare i st för tre som det var tidigare!
Att det tar tid att ladda är begripligt men att det ska vara så svårt att betala mindre begripligt. Jag som försökt ta ta reda på varför tror att utöver företagens vilja att låsa in kunderna finns en bakomliggande faktor, att bara elhandelsföretag får sälja el. En i det här sammanhanget särskilt skadlig faktor. Och ganska underlig i en annars tämligen frisläppt avreglering.

Den konspirationiskt lagde kan ju se det här som ett sätt att försvåra klimatomställningen.
Svar från Benganbus 2024-08-11 11:13
Jag tror det är dom som styr som inte fattar att dom försvårar och krånglar till klimatomställningen när man startar i fel ände! Men visst kan man se det som en konspiration också genom att sätta sådana här felfattare i en styrande ställning! ;) :) ;)
/B
Måns H 2024-08-11 11:38
Jag tror att några fattar men inte orkar driva igenom de regelförändringar som behövs. Motståndet är ofta av typen så har vi aldrig gjort förut och hur ska det gå att ta ut skatt och moms på andrahandsmarknaden?
Svar från Benganbus 2024-08-11 14:57
Och så har jag en annan undran, varför förspråkar inte samhället ett knappare leverne? Tydligt!
Att man byter ned sig litet i sitt boende, sin bilstorlek, sin semesterstorlek, mera närodlat, osv, osv! Där tror jag man skulle halvera mycket!
Om man så vill! :)
Men en liten hake e ju att vi lever i ett konsumtionssamhälle......
Så det kanske ändå e kört...?!
/B
Sven Blomquist 2024-08-11 15:18
En stor del av Sveriges BNP utgörs av konsumtion. I USA är den ännu större! Där finansieras den med krediter! Massiva krediter som vilket annat land skulle utlösa ramaskri och krav på regeländringar. Men USA kommer undan eftersom den är världens största ekonomi.
Jag tror och befarar att den kreditbubblan kommer att spricka, förr eller senare!?
Jag tror att detta med elbilar till viss del är en "snuttefilt" för alla som inte vill inse att vi med dagens antal människor på planeten inte kan fortsätta att leva som om resurserna är obegränsade.
/Affe
Svar från Benganbus 2024-08-11 19:18
Det verkar finnas många elbilar i Danderyd typ! Men det kanske också beror på att dom har råd! :)
/B

Ps. Läste på litet, Danderyd verkar vara den kommunen som orsakar mest utsläpp också! :)
https://www.dn.se/sverige/har-ar-kommunen-med-hogst-konsumtionsutslapp-kan-man-flyga-gor-man-nog-det/
Måns H 2024-08-11 22:29
Ligger mycket i det Affe och Bengan!

Musk var genial som fick fart på elbilsmarknaden uppifrån, siktade på dom som var trendsättande. Men för att få ner fossilanvändningen behövs ju mindre och ännu strömsnålare bilar som folk har råd med. Växla ner och ställ om! Acceleration 0-100 på 2 sekunder är ju totalt meningslöst .
syntax 2024-08-12 12:28
Våra största framsteg, hela den industriella revolutionen och uppbyggnaden av vårt teknikstyrda samhälle, bygger på billig energi via fosila bränslen.
Att tro att vi skulle kunna ersätta detta med "grönt" på en kort tid - säg 50 år, är fullständigt naivt - ja lätt befängt.
Vi kommer att bli mycket, mycket fattiga.