The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6666 // En ganska kompakt Leica! :)

Det som gör kameran kompaktare, vid tex. transport, blir då man skjuter in objektivet och sätter på motljusskyddet omvänt! (Motljusskyddet har invändigt en mjuk beklädnad för det här)

.

Så här ser det ut vid fotografering! Objektivet är här utdraget och snäppmotljusskyddet sitter väl fast i den en springa som det här filtret ger mellan filter och objektiv!

Vad annat, så hade jag en tanke och kollade om det kunde stämma!
"Ja, om du monterar ett Sonnar 50 mm f/1,5-objektiv på din Fuji X-E1 med en adapter, kommer brännvidden att vara liknande den hos Voigtländer Nokton 75 mm f/1,5 på en digital Leica M-kamera. Båda dessa kombinationer ger en telefotofokallängd som är idealisk för porträttfotografi och ger möjlighet till mjuk bakgrund (bokeh) tack vare den stora bländaröppningen. Så du kan förvänta dig liknande resultat i termer av brännvidd och estetik!"
 Tack, då är vi överens!

Och i går tog vi den vanliga kvällspromenaden trots att det var fotboll på Tv! ;) Där här med SvT-Play är suveränt, man kan se fotbollen senare! Nu finns det dom som vill se fotboll i realtid! Nåja, vad gäller realtid, det kan bli en filosofisk fråga om man så vill! ;)

Och ibland, eller som igår, så tog vi ingen mobiltelefon med oss under kvällspromenaden! Det funkar fint! Det finns så mycket annat att titta på i den här ljuvliga tiden!

/Bengan

Inlagt 2024-06-19 06:13 | Läst 587 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver