The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6565 // "Leicakameran Fuji X100" och så fotofika på Tårtan i morgon onsdag!

Fujifilm X100-serien har varit en framgångssaga sedan den första modellen introducerades. Kameran kombinerar en klassisk design med modern teknik och har lockat fotografer med sin unika kombination av retrostil och avancerade funktioner. Här är några viktiga punkter om Fujifilm X100-serien:

Design och Sökarförstret: X100-serien har en stor Leica M-känsla med sitt sökarfönster som sitter på sidan av kameran. Det ger en känsla av att använda en klassisk kamera. Dessutom är den kompakta formfaktorn och den robusta byggkvaliteten mycket uppskattad.

Brännvidd: X100-serien har en fast brännvidd på 35 mm (ekvivalent), vilket är en populär brännvidd för gatufotografering och dokumentärfotografering. Det ger en naturlig synvinkel och är mångsidigt för olika ändamål.

HybridSökare: Den kombinerade optiska och elektroniska sökaren ger flexibilitet för olika fotograferingssituationer. Du kan växla mellan en traditionell optisk sökare och en elektronisk sökare för att se exponering och fokusering.

Fortsatt popularitet: Begagnatpriserna på X100-modellerna har stigit, och efterfrågan är fortfarande stark, och nu kommer Fuji X100 VI där det är väntetider på att få tag på den nya kameran.

Och har sagt det förut, tycker att Leica missat något när dom själva inte gjorde något liknande! Som en instegskamera i Leica systemet!
För Fuji X100 är ju väldigt mycket lik en M-Leica! ;)

Och så fotofika på Tårtan i morgon onsdag! Gata Horns 32! Från 15.00 c:a! Väl mött!

/Bengan

Inlagt 2024-03-12 07:47 | Läst 390 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Bengt.
Självklart håller jag helt med om det du skriver. Däremot glömmer du att berömma dess jpg-kvalitet och inte minst filmsimuleringarna :-) :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik - Fujifan.