The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6427 // Det är ofta någon annans fel! ;)

Det här känner vi nog igen! ;) Nyss så bloggade någon om Zeissobjektiv och då e det kört! De e klart man hänger på! Så det är egentligen inte mitt fel att jag visar en bild på ett Zeissobjektiv från 1948! Och det här gäller väl andra bloggare också, börjar nå'n visa bilbilder, eller matbilder eller "nuharförstasnönkommitbilder" eller fågelbilder, naturbilder så följer såklart några andra bloggare efter i samma intressesfär!

Och skall man tänka i stort också, att hänga på, och i IRL, så efter ett reportage i DN om tex. ett Naturreservat i Stockholmstrakten, då skall man akta sig att åka dit några veckor därefter, för alla DN prenumeranterna är där!  ;) Så om man nu skall försöka göra en analys av det här, om att följa John alltså, även på nätet, så handlar det nog om att man vill vara en i gänget!  Elementärt käre Watson, det handlar om social samvaro! Mycket av aktiviteten på nätet handlar just om social samvaro! Det e bla. därför det finns en gillaknapp! :)
Och den som ändå sticker ut i något ämne, inte följer med riktigt, se upp, det finns ordningsmän på nätet! Jag tror det finns fler ordningsmän på nätet än i verkligheten! Det e kanske på nätet som dom samlas!  ;)

Fortsättning i ämnet Zeiss och vad gäller objektivet som sitter på kameran, via adaptern alltså, så är den här adaptern, jag har nog sagt det förut, det är en mycket bra och välgjord adapter! Och beröm kan man inte få för mycket av, i alla fall inte på nätet, så tack Amedeo för den här adaptern där man kan använda äldre Zeiss/Contaxobjektiv både med yttre och inre bajonett på en Leica! Återvinning av äldre objektiv, om man skall försöka sig på ett begrepp som ligger i nutiden! :)

.

Och på den här lilla Tessaren, så använder jag ofta ett filter som det står Pentax på! Inte helt historielöst, om jag får säga det själv! ;)

Och om någon undrar om något annat, tex. på den översta bilden, så tömde jag kamera på en filmrulle nyss!

/Bengan

Inlagt 2023-11-19 07:51 | Läst 438 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det är Svenska Turistföreningens fel att alla måste se allt med egna ögon (och fotografera det) som andra har sett (och fotograferat). =)