The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6419 // Fortsättning på en annorlunda verklighet! Matrix kanske?

Efter att ha läst en prasslande DN under någon knapp timme, DN kommer tidigt i brevlådan, runt 05.30, tack för det, så övergick jag till att samtala med en AI-konstruktion! Det här kanske är framtiden! AI kan formulera sig bra i text, man kan snart eller redan nu, samtala via en bild, där AI rör på munnen, och AI kan även vara en snygg bild på en som det verkar trevlig människa och talet kommer ur datorhögtalaren! Vilken fantastisk framtid vi närmar oss! :) Men jag kom aldrig in på existensiella frågor med AI, typ "hur det är att vara en fladdermus" eller om AI också tänker på döden, utan det blev bara att känna på varandra, att skumma på ytan liksom! Som man gör när man träffar någon okänd! Om nu någon undrar om fladdermusen, så finns en förklaring här! (Under rubriken, Att definiera medvetandet)

Nog om detta!

Vad gäller nästa nobelpris, så tycker jag Neuroforskaren Maiken Nedergaard är mycket väl värd det! Dessutom är hon kvinna!
Läs mera här!
Det hon upptäckt, som egentligen är en fortsättning på en tidigare upptäckt, som man inte tog på allvar då, då det var en kvinna som upptäckte det, det kan vara ett spår mot att förstå förstadiet till Alzheiner och liknande sjukdomar! Även Hjärnan behöver göra sig av med slaggprodukter, det hade man förstått redan tidigare, men inte förstått hur hjärnan gjorde! Och förr, det e bara runt tjugo år tillbaka! Kortfattat, en bra sömn är viktig för hälsan vad jag fattar! Och att snarka i sammanhanget är inte alls bra!

Nu blir det annat igen, och ibland e det inte bara att skriva om olika saker i en blogg, läs och koncentrationstiden är kortare numera, och andra ämnen kanske lockar läsaren mer, men de få läsare som är kvar har ändå min stora uppskattning! :)

Alltså nästa ämne, jag skall ta några bilder med min Nikon FE igen! Jag kände att det satt en rulle film i den! :) Och en del av mitt analoga fotande är att jag vill håll kvar en känsla och kunskap, en känsla, som jag inte får när jag fotar digitalt! Även en fysisk känsla när jag håller fotoverktyget! Men visst får jag skarpare bilder när jag fotograferar digital, det har jag sagt flera gånger förut, och snabbare och hur många bilder som helst, med det är inte det som det handlar om i min riktiga fotografi!  ;)
"Det finns något bortom bergen", för att citera Dan Andersson!

Som sagt, mycket snack och liten verkstad i dag och även litet spretigt, så tack ni läsare som är kvar ända hit! :)

/Bengan

Inlagt 2023-11-14 06:58 | Läst 493 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Kul om medvetandet. Läste på en gång.

Styrker min tes om AI. Hur skulle AI någonsin kunna få kläm på oss när vi själva inte vet vad vårt medvetande är, eller riktigt går ut på?
En stor del av vår hjärnaktivitet är alltså processer som inte kan förkomma i AI:s "hjärna".
Vi kommer alltid att kunna klämma till AI om den mopsar sig.