The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5963 // Lövtid och lästid! Och så litet om analogfotografi! Med en kamerabild!

Alltså, vart man än går just nu så e det löv! Löv i olika färger! Jag tog faktiskt en lövbild i går, en så'n där bild man tar varje höst och sedan slänger! Och det rasslar när man går i löv också, men det e svårare att visa, rassel alltså! Men då det visas tillräckligt med lövbilder i bloggar just nu, så står jag över det och visar en annan höstbild! ;)

Och så va det litet om läsning!
När vi kollar runt bland Tv-programmen på kvällen och inte hittar något som vi gillar, typ någon bra deckare, då läser vi i stället! Men min fru tycker ofta att jag läser ensidigt! Suck! ;) Ok, men smaken e ju olika! Men jag va i alla fall i Kringelsta'n i ett ärende i går och gick sedan upp på bibblan för att kolla läget litet! Och dom hade Eddan! Men Eddan e såklart ingen kioskvältare, det fattar de flesta, så det e klart att dom hade Eddan!
Jag tycker det är intressant att läsa om vår tidiga historia för att kunna fatta Rökstenen bättre och även Beowulfeposet!

Alltså,
"Snorres Edda är ett av de mest betydande verken i den fornnordiska litteraturen. Åtskilligt av vår kunskap om nordisk mytologi kommer därifrån. Snorre beskriver hur världen skapades och hur den kommer att gå under, han återger på ett drastiskt och humoristiskt sätt gudars äventyr och kärleksbekymmer. Han levandegör hjältar, jättar och dvärgar i en oupphörligt fascinerande ström av berättelser. Snorre låter opålitliga gudar berätta opålitliga historier för godtrogna lyssnare. Det är inte alltid lätt att veta vad som hos Snorre är äkta hedniska föreställningar och vad som är diktarfantasi. Men det är omöjligt att motstå berättarglädjen."

Och ni som läst Sagan om Ringen förstår såklart vad Tolkien hittade sina förlagor! I Eddan och en massa ur Beowulfeposet såklart!

Annars inte så mycket nytt, jag letar efter en 35 mm sökare i den kvarstående flyttröran! (Den ligger någonstans i något flyttpaket) Och då det inte blev någon lägre promenad i går, så blir det en längre i dag i stället, trots det eventuella vädret! Och kanske en ny lövbild! :)
Vad gäller att promenera! Här e några som gör det! Ofta!

Just det, analogfotografi va det också! Vi va inne i vår skoaffär i Gnesta i förrgår, och fick höra att butiksägarens son fotade analogt! Jag skall försöka få tag på honom och kolla läget litet, typ vilka motiv han fotar, med vilken kamera och film osv! :)

.

En analog och kul kamera! Och analogfoto e framtiden!  ;)

/Bengan

Ps. Fotot här på Chinon-kameran e taget med iPhone 4S! Jag tycker man klarar sig långt med den digitalkameran!

Inlagt 2022-10-16 08:22 | Läst 645 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver