The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5855 // I fjällen kan det vara oerhört tyst! Eller hur man nu säger!

Och man kan hjälpa till litet själv för att tystnaden skall öka! Om det nu är så bra med tystnad! För i tystnaden kommer ofta egna tankar! På gott och ont! Nåja, vi har Tv så det finns val! Och så skulle man kunna öppna fönstret, för det finns säkert ljud därute, typ fåglar eller så kanske det hörs någon bil på avstånd! Men det finns litet mygg just nu , så fönstret får vara stängt! Men fönstret i ovanvåningen är öppet, där finns myggnät, den svala morgonluften strömmar skönt ned till bottenvåningen! På vinterna hade man nog kallat det för kallras!

I går va vi till Idre för att fylla på matförrådet! Det tog litet längre tid än vanligt då vi träffade på flera smågrupper av renar och då blir det krypfart! I Idre såg vi att semestertiden va här, det va mycket folk! Men Ok, det va ju fredag också! Det finns systembolag i Idre, men inget apotek!

.

Nipfjället!

Och vi ligger litet fel i fas det här året, vi brukar vara i fjällen före och runt midsommar! Och tycker mig märka en viss fjällstress också! Såg det bla. på grusvägen upp till Nipfjällsparkeringen! Eller så kör man väldigt olika på grusvägar!

Markeringen på käppen vid Gammeldalen! Varför?

Och vi får se vart vi tar vägen i dag! Inga planer är bra planer! Vi får väl kasta pil på kartan igen! ;)

/Bengan

Ps. Nödkameran funkar bra, man kan ringa med den också, men jag skall i alla fall försöka ta ut filmrullen i Leica IIIf under dagen! Eller i morgon!
Leican känns som ett litet udda och mycket otidsenligt njutningsmedel! :)

Inlagt 2022-07-09 09:22 | Läst 790 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
En gängleica inbjuder till långsamhet och det tycker jag är bra. Bättre stressmedicin finns nog inte
Jag lånar ett citat från en god vän jag har på Facebook :

” Har upptäckt en bra grej.
Man kan dela resor med andra. Jag menar att jag sitter hemma i soffan och följer mina medmänniskor som är ute på vift via mobilen. Nyligen var en kompis på väg med tåg till Kroatien, några var i Norge, en i Bingsjö och en i Amsterdam. Jag får bilder och rapporter om allt det fina de upplever. Fantastiskt.

Nu är jag på väg till Lofoten för andra gången på några veckor. Först var min syster där med sin familj veckan efter midsommar. Jag fick bilder, glädjerop och upplevelser i mängder. Fick dela deras starka intryck. Nu är några kompisar också på väg till Lofoten. Jag följer dem med nyfikenhet och förväntan. Från min soffa i Uppsala. Kostar inget. Stärker relationerna. Ett rikt liv utan koldioxidutsläpp från mig. Bra lösning tycker jag.”

Visst påminner det lite, lite grann om En resa i det inre av Kongo. Föredrag med ljusbilder å Folkets Hus. Den xx/x klockan XX. Välkomna!