The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5734 // Då skall vi se vad det kan bli av det här då! Och senare idag Viksängen!

Framkallade två filmrullar för några dagar sedan, nu är rullarna nedklippta och här är en av dom! Det kan vara några bilder som man kan digitalisera och kanske, kanske visa upp! :) Filmen kommer från Contax G2, och det sammantagna är att filmen är mycket jämt exponerad! Kameran får sköta exponeringen själv och det gör den mycket bra! Så här jämna negativ får jag sällan med min Leica M6! Men den litet ojämna exponeringen med M6:an kanske kan bero på mig! ;)

Just nu sitter jag och väntar på sotaren! Aviserad ankomnst mella 08.00 och 11.00! Jag va uppe vid femtiden och stängde av pelltspannan så skorstenen hinner svalna! Stegen för uppgång på taket ställde jag fram i går, tog även bort mattorna i källargången då sotaren går in via bakdörren direkt till pannrummet med sina uteskor! Ganska lätt förarbete egentligen! Så nu väntan med morgonkaffe och DN!

I dag fotofika på Viksängen i Södertälje, och om allt går som det skall, med kommunikationer och så'nt, så kommer en "riktig" analogfotograf till fotofikat! Hen fotar med M Leica, laddar filmkasetterna  själv, framkallar själv, svartvitt såklart, förstorar med förstoringsapparat osv! Wow! Det här skall bli intressant! :)
Vem det är som kommer kanske jag kommer att avslöja i någon kommande blogg! :) 

/Bengan

Inlagt 2022-04-07 07:30 | Läst 859 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
En sådan reseväckarklocka hade jag i benfickan under hela lumpartiden, mer praktiskt än klocka på armen i regn och lera..
Nåt från Gotland på filmen kanske?
HaD/Gunte..
Svar från Benganbus 2022-04-07 08:17
Hittade klockan i källaren för en månad sedan! Den hade stått där i tjugo år! Jag drog upp fjädern och så går klockan bara! :) Vet inte om det är nå't på Gotland på just den h'är filmen, det e litet film i framkallningskö i kylskåpet, och det e ingen ordning i kön! Men jag skall titta litet närmare på rullen senare!
Mvh Bengan