The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5325 / Om Fotografi med Kiev!

Läst en del idag mellan skidutsändningarna på Tv! (Det här e en gammal bild)

Läste om fotografi alltså! Letade efter något bra om Kiev på nätet, nå'n som fotar med Kiev alltså, men hittade inget, bara om att fota med Contax! Flera stycken som fotar med en gammal Contax! Och en av dom skriver så här! "Where the Leica is all knobs and dials and busyness, the Contax is an integrated whole. The Leica is an unfinished engineer’s design, the Contax a Bauhaus aetheticist’s dream. Not until 1954, when Leitz released the greatest 35mm rangefinder design in history, the Leica M3, was anything comparable to the Contax made".

https://pindelski.org/Photography/2013/04/25/contax-ii/

Men en Kiev e ju nästan som en Contax, så det e väl bara att köra på i Kievensamheten! ;) För övrig så väntar framkallning snart! Jag har bara tre bilder kvar i Kievkameran från 1955, dom bilderna borde jag kunna knäppa av i eftermiddag!

/Bengan

Ps. Jag har faktiskt fotograferat med Kiev tidigare! Här på Bornholm för en tjugofem år sedan!

Inlagt 2021-03-14 16:25 | Läst 789 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
När jag ser alla fina bilder, tagna med gamla kameror och objektiv, så undrar jag om inte allt utvecklingsarbete de senaste 50 år har varit bortkastade?
Jag trodde inte att en gammal bild kunde vara så skarp , och fixa sådanana naturliga färger, på skidåkaren.
Men min bild på truten är i ock för sig också skarp. Plåtad med Nikon F 3, eller kanske en annan analog kamera Canon?. Mins inte, objektivet vet jag var var 50mm -1,8.Eftersom jag inte användeannat en normalen på den tiden. Det nya behöver inte vara bättre Bengan, här ger du ett klart bevis på det på skidåkaren.
/ Bengt H.