Advertisement

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4101 / Nyheter i dag! Sellektivt urval liksom! Å Tårtan i morgon!

1962
Gatufoto?

Å så litet dagsnyheter: "Ett flygplan skulle till Göteborg men hamnade i Luleå. (34 passagerare klev ombord på ett flygplan i Sundsvall som de trodde skulle ta dem till Göteborg, men i stället landade planet i Luleå)"

"Betygsglappet i den svenska skolan har ökat de senaste åren! (Det finns stora skillnader i hur höga betyg elever i grundskolan får beroende på vilken utbildningsnivå deras föräldrar har)"
    
    Förseningar i tågtrafiken förbi Hallsberg
    Elfel orsakar stopp i tågtrafiken
    Förseningar i tågtrafiken – signalfel mellan Gnesta och Flen

Å SMHI varnar för ishala vägar!

"Och allt fler väljer bort mobilen! (Det här gäller nog bara en viss grupp) Å teknikbolagen svettas. Tricken är avslöjade och mobilanvändarna gör uppror. En ny rörelse mot smarta telefoner växer och till och med skaparna själva börjar inse att saker och ting har gått över styr".

.



Finns det inget positivt då?
Jorå, min Fuji X100S funkar mycket bra, å den e kul och kompetent och känns som en liten digital M Leica! Den digitala kamera som Leica borde ha gjort! Som en instegskamera! Och även för dom som e nöjda med små Leicasteg! :) Å det e mest naturbilder just nu med kameran! Naturbilder = Roffe! :)

/Bengan

Inlagt 2018-03-13 09:25 | Läst 1333 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Kunskaperna i geografi är numera undermåliga, det bevisar flygtrafikens problem att hitta rätt.
Om man skulle fråga huvudstadens invånare var Tomelilla ligger? Så skulle mer än hälften sätta orten i Norrland. Om man nu till äventyrs skulle veta var Norrland finns.
Nu finns ju Leica CL och den är ju obetydligt dyrare än Fuji 100. Om man nu inte köper sig en Nolla.
Roffe är ett fint naturobjekt
Ha det gott
Bob
"Betygsglappet i den svenska skolan har ökat de senaste åren! (Det finns stora skillnader i hur höga betyg elever i grundskolan får beroende på vilken utbildningsnivå deras föräldrar har)"

Det är väl ingen nyhet? Så var det under hela min skoltid och så kommer det nog att förbli. Begåvning är till en del ärftlig även om det inte förklarar allt i det här fallet. Kan också bero lite på vilken "peppning" man får hemifrån. Är man barn till två akademiker är det nog enklare att få stöd och hjälp av föräldrarna.

/T
Svar från Benganbus 2018-03-13 22:34
Det sociala arvet!
Gustav Jonsson, Skå-Gustav, forskade i ämnet, och skrev böcker om det varför arbetares barn hade det svårare i skolan typ! Det handlade om föräldrarna, och deras utbildning, studiekultur, studiero, boendet, vad miljön förväntade att man skulle bli! Det finns även i gruppen, "du skall inte tro att du e nå't" och liknande nedtryckande åsikter!
Så det sociala arvet finns kvar och det kommer nog alltid att finnas kvar!
Jag har svårt att tro att man kan lösa det!
/B
Läser just nu Thage G. Petersons magisteruppsats i teologi som blev klar för nåt år sen. Hittade den på Uppsala Universitets hemsida. En stark upplevelse att ta del av de 78 sidorna.
Thages egen uppväxt som kyrkovaktmästarens son, utfattiga skolkamrater, viljan att skapa ett bättre Sverige, politisk karriär, insikten att svenskar inte begriper världen eftersom vi inte begriper det som driver andra (religionen). Och som därför tog upp högskolestudier i religionskunskap som utmynnade i magisteruppsats som han försvarade vid 83 års ålder. Det står mycket om fred, om Nathan Söderblom, om Dag Hammarskjöld och om KG Hammar. Välskriven.