The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3400 / Det blev en fotofika i dag också! De e litet körigt nu! Å så jpeg igen! :)

En från Södertäljeavdelningen av Fuji ringde och föreslog en fika på eftermiddagen, å det e klart man hänger på då! Så det blev en fika på anrika Gustafsvik igen! Bästa fikastället i Gnesta? Ursäkta ni andra fiken! Och det blev några bilder tagna  i jpeg också såklart!
.

Kamera va X-E1 med Summicron 35:a och svartvitt direkt ur kameran! Här är det teckning från det mörka och nästan ända in i "glödtråden" i lampan! De e väl ganska Ok det här va? :)

.

Mycket avhandlades såklart, och även en del om foto, som de missade dom som inte va med! Men så ringde telefonen och Ronny va tvungen att dra iväg! Men som sagt, mycket intressant och trevligt, och böcker byttes!

Vad gäller jpeg och svartvitt direkt ur kameran! Jag vet att man sannolikt får bättre "kopior" med raw, men jpeg räcker helt klart för mig!  (Förstora så ser ni bilderna bättre)

/Bengan

Ps. Å så Tårtan i morgon!

Inlagt 2016-09-13 15:42 | Läst 1188 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
MIg lurar (!) du inte. Ericofonen kan inte ringa! Man måste ha en lös ringklocka på väggen...
Fast det blev ett bra telefonsamtal där i fönsterljuset ändå. :)
Svar från Benganbus 2016-09-13 16:42
Trodde det skulle gå! :)
Vi hade en så'n där ringklocka på väggen när vi flyttade in i vårt hus! Provade den vid tillfälle! Den hördes ut i trädgården!! Jag tror det fanns inställningar på den så man kunde få ljudet litet lägre..? :)
/B
Tänkte just skriva att det var en gammal mobil Ronny hade... Det där med separat ringklocka till Kobran minns jag: mina föräldrar bytte till Kobra när jag gick i realskolan. En söndagsmorgon drog jag ur jacket och gömde telefonen, sen gick jag ner till närmaste telefonkiosk och ringde hem, lät MÅNGA signaler gå fram. Vild panik hemma när det ringde envist och det inte gick att svara.....

Snygga bilder f ö!
Svar från Benganbus 2016-09-13 20:04
Tycker busen va mer intelligenta förr!
Och roligare! :)
/B
Om jag fick så bra svartvita jpegbilder ut ur kameran skulle jag också vara nöjd(!) Men det får jag inte - mina kameror är konstruktioner som är sju och elva år gamla, det har tydligen hänt en del sen dess, åtminstone vad det gäller genereringen av jpegbilden.

/T
Svar från Benganbus 2016-09-13 19:13
Jag uppfattar det så också att kameratillverkarna blir bättre och bättre på att "plocka ut" bra jpeg direkt ur kamerorna. Utan att ha någon bra jämförelse, utan det e min känsla!
/B
Bra porträtt, klart man plåtar Jpeg, ingen har lyckats bevisa för mig att bilderna blir bättre med RAW, det enkla är guld värt, LO
Tack för en trevlig pratstund, gott kaffe på haket! ;)
Svar från Benganbus 2016-09-13 19:14
Tack det samma!
Och tack för det fina modelljobbet! :)
/B