The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3398 / Night Hawks Begin! Äntligen! Å mer mörker kommer! :)

Fuji X100, bl 2,  1/500, ISO 3200, svartvitt jpeg direkt ur kameran! Det funkar faktiskt bra att fota när man själv går! Det gäller bara att hålla autofokusen låst på rätt ställe! Och här är det manuell inställning, annars gör kameran en dagsbild! ;)

/Bengan

Inlagt 2016-09-12 22:45 | Läst 1117 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fin natt/kvällsbild, Bengan! Med "att hålla autofokusen låst på rätt ställe", menar du att ställa skärpan med fixfokus då, en typ av hyperfokal via autofokusen?
Svar från Benganbus 2016-09-13 15:54
Jag menar, när jag försöker fota en människa som rör sig så här och använder autofokus, så måste jag sätta autofokusrutan i kameran på personen, och försöka hålla den där! Och jag promenerade också, så det va inte helt lätt! :) Annars hittar kameran andra saker att ställa skärpan på! Ofta på bakgrunden!
/B
Ps. De e nog litet rörelseoskärpa också i bilden, trots 1/500-delen!
Johan Pihl 2016-09-14 18:24
Ok, jag fattar (tror jag). Bara undrade för jag har hört att fixfokus/hyperfokal är lite svårt att köra med på Fuji X100. Dels att den saknar både meterskala för fokus på objektivet och mekaniskt kopplad avståndsinställning, men även att det krävs rätt så mycket vridande på objektivet för att att ställa skärpan manuellt? Själv gillar jag som det är på mätsökarkameror typ leicas summircron objektiv, och som det var på min gamla minox.
PS! Tycker att Rofe och matte ser riktigt skarpa ut, dock :)
Fin nattbild! Det är lite trickigt att skapa nattkänsla I en nattbild från en digitalkamera.