The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3393 / Vissa dagar startar tveksamt, och så "nyheter" i DN!

Kaffet jag gjorde i morse va mycket tveksamt, men tyckte att det kanske skulle kunna gå an ändå! Men efter ett tag så känner jag, det här funkar inte! Så på med nytt kaffe, ordentligt starkt, och nu ser dagen mycket ljusare ut!

.



Vad gäller "nyheter", så läste jag i dagens DN....


När jag bodde i Rönninge så fanns det en kajakpaddlare där som heter Mats Grindvik, han gjorde en så'n här kajakrullning med en stor ljusstake med flera brinnande ljus! Ni förstår hur det såg ut på natten!När kajaken låg upp och ned med ljusstaken stående på kajakbotten, så såg det ut som ett litet fyrskepp! Det känns aningen litet mer än en ölburk!

Men nu Carpe liksom!
/Bengan

Inlagt 2016-09-09 07:30 | Läst 1321 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Den vändningen var väl ganska onödig.
Man ska inte var snål med eller mot bönorna.

Ha de bra

Bengt-Åke
Att rulla runt kajaken med en ljusstake, det där förstår jag inte alls. Ljusen måste ju slockna när de kommer under vatten? Att brygga gott och lagom starkt kaffe är en nödvändig konst! Själv brygger jag I en percolatorbryggare. Förr trodde jag inte alls på dessa bryggare, men sedan lärde jag på ett fik i Nyköping att det blir jättegott kaffe i dem.
Svar från Benganbus 2016-09-09 23:40
Det gäller att hålla ljusstaken ovanför vattenytan när man rollar runt. Rullningen sker i etapper kan man säga. Man lägger sig på sidan med kajaken och håller ljusstaken med en hand, och fortsätter att rolla men ser till att hålla ljusstaken ovanför vattenytan tills man ligger helt upp och ned. Då ställer man ljusstaken på botten av kajaken. Se'n byter man arm och sida, och tar tag i ljusstaken med den andra handen när man sakta rollar upp kajaken igen.
Men det här måste man nog se!

Kaffe e viktigt, och bra kaffe på morgonen ett måste! :)
/B