Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Några höstpromenadbilder

Från 18-19 Oktober, inte så länge sedan, och inga komplicerade/avancerade bilder. Alla framkallade i Silkypix Developer Studio 8. De första 4 bilderna tagna med billig utrustning - Panasonic GX1 samt Sigma 19mm - således helt befriat från bildstabilisering.   

  Som  lockande stigar ska se ut, slingrande med äventyr bak hörnet.      Något större äventyr fanns inte, som tur var, men trevligt att se på.     Jag reflekterade över en bit av himlen      och hade stövlar på så jag slapp bli blöt av daggen.      Sedan hem i trädgården. De äpplen som inte äts upp eller blir mos, återgår till naturen. Kan inte lagra någonstans, antingen lockar det in möss som förstör för mycket pengar i förrådet, inte i skjul för då springer mössen runt bland äpplena och lämnar vidriga visitkort överallt. Detta är Dronning Louise.     Golden Delicious i regn, ganska hårda ännu, men goda.     Löv av Transparent Blanche.      Under ett Belle de Boscop hade denne figuren funnit skydd för regnet. Tagit med blixtrande extra ljus.       Päronlöv, Pyrus pyrifolia.      Ett regnvått höstlöv på trädgårdsstolen, ett sant hösttecken, Boscoplöv är det.  

Inlagt 2017-10-26 14:50 | Läst 901 ggr. | Permalink
För att vara "billig utrustning" så blev det fina bilder, men med något ljusstarkare objektiv höjdes kanske nivån något men knappt märkbart, jag har också Silkypix Developer, men jag har inte använt det ännu.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-10-26 17:38
Tack Stig, det finns ju gratisversionen av Silkypix, den gillade jag inte, men jag testar nu betalversionen som kostar en del om jag vill köpa (1000 ungefär). Jämfört med Lightroom behöver Silkypix mer kraft i datorn för samma hastighet i framkallningen, den är också ganska olik Lightroom. Å andra sidan tycker jag Silkypix ger mer verklighetstrogna bilder när jag framkallar, Lightroom har lätt för att se lite bättre ut än verkligheten tycker jag, men det är bara kanske när jag gör det på mitt sätt. Och det går klart snabbare att framkalla en bild i Lightroom, men är det en fördel?
Gillar alldeles särskilt bilderna på löven. Tycker enskilda löv och tom delar av löv är undervärderade som fotoobjekt, dom är lika fascinerande som blommor!/ Björn T
Svar från Vibybo 2017-10-27 07:44
Tack Björn, det är avkopplande att gå och se efter fina löv, de är en egen skönhetsvärld med sin egen säsong, som blommor, isblommor, och annat vackert.
Hej Stefan.
En serie som visar höstens många fasetter.
Bild nummer 2 påminner mig om ett område vid vår tidigare sommarstuga. Ett område som uppenbarligen får ta hand om sig själv. Det vill säga, att låta naturen själv fixa saker.
Många vänliga hälsningar från Erik / DK.
Svar från Vibybo 2017-10-27 07:51
Hej Erik, det är ett naturvårdsområde där man endast röjer för att stigar och vägar skall vara framkomliga. Det andra får vara. Området ligger 2 km från staden, men de enda människor som rör sig där dagligen verkar vara grupper med utvecklingsstörda, det är glest med folk där.
Finns mycket att se om man har ögonen öppna.
Så mycket äpplen du fått, här blev det ca fem st och dem tog rådjuren.
Svar från Vibybo 2017-10-27 13:32
Tack Margareta, här äts nog inte mer än 10% upp, och då har jag ändå gett en del till grannar. Träden bär så grenar ibland knäcks.