Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Familjen Törnskata

När jag gick en liten promenad med frun tog vi en liten spännande stig, på ena sidan en å, på den andra en damm, ett par hundra meter lång, där det finns tillfälle att stanna upp ofta och se en hel del, jag med kamera, hon med kikare. Halvvägs brukar törnskatan häcka varje år, så också detta. Först satt synligt pappan och kollade

sen flög han över till andra sidan stigen, närmare mamman

i denna miljö, där det också finns träd, buskar, betesmark och vass blev det en bild med lite mer översikt

några meter bort satt mamman

 

ungen satt i en nyponbuske tvärs över stigen

den fick nog

vi fick där också sällskap av en fågelskådande dam som talade äkta malmöitiska, det är fint

Tillägg ett tag senare: Lena H bad mig visa några gamla tavlor, kommer här, tog de som var närmast, först 2 barnbarn i en bokskog med vissa modifikationer i detaljerna, sen tycker jag balett är vackert

Inlagt 2024-08-05 14:08 | Läst 430 ggr. | Permalink
Riktigt bra här, både fotona och tavlorna! Mycket vackra och detaljrika motiv här.. Kul att ha den talangen, också!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2024-08-08 08:47
Tack så mycket Jan, är intresserad av alla slags avbildningar, nog gjort allt utom stor väggmålning.
Fin serie på törnskata! Och vackra tavlor! Mvh Wolfgang
Svar från Vibybo 2024-08-08 08:49
Tack så mycket Wolfgang!
Trevligt att få se en hel familj med törnskator. Jag inser också att det är en törnskateunge som jag fotade för någon vecka sedan och inte riktigt kunde komma fram till vad det var. Tack för att du visar två av dina tavlor. Båda är mycket fina. När jag såg den första tänkte jag direkt på bröderna Lejonhjärta, även om det här ser ut som två mer jämngamla barn. Fina detaljer i naturen runt dem.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2024-08-08 09:08
Tack så mycket Lena! Har nog sysslat med alla sorters avbildningar utom större väggmålning, får ibland längtan till målning igen, i går kväll t.ex. funderade jag över rymdmålning som jag gjort ibland. Istället har jag tagit en massa bilder på sistone, vet inte riktigt vad jag vill visa av dem eller om jag ska måla istället.
Törnskator är lite speciella och en otroligt vacker fågel. Kul att få se dessa bilder och fina tavlor också.
Svar från Vibybo 2024-08-08 09:09
Tack så mycket Morgan, Törnskatan är inte ovanlig hemomkring bland steniga betesmarker.
Va fint med serien på törnskatan, en spännande fågel som jag ser på några platser varje år. Så fina bilder och vilka detaljer.
Svar från Vibybo 2024-08-08 09:15
Tack så mycket Peter! Ja, jag har dille på detaljer, det är inte alltid till fördel. Havsnära bete på steniga magra marker, där trivs törnskatan har jag märkt. De återkommer gärna också till samma plats.
pdahlen 2024-08-08 09:26
Jo kan man så är det ju fint med detaljer, det jag har målat är mer grova drag och snabba ryck. Jag gav bort en tavla en gång och fick frågan hur lång tid det hade tagit, inte så lång tid sa jag, mindre än en timme men ramen tog lite längre 😁
Svar från Vibybo 2024-08-08 09:33
Ja, inramning har jag gjort mycket, men undviker det i det längsta, det tar tid och är tråkigt. Men jag har gjort försök att måla och fotografera med ljus och form utan detaljer. Det fanns på Youtube några fotografer från öst som tog svartvitbilder med gammal jämmerlig utrustning, blev mycket med känsla och inga detaljer, men nu verkar de bortplockade.
Hej Stefan.
Fin serie med Tornskaden.
Jag visste att du hade flera talanger.
Mycket vackra tavlor.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2024-08-08 09:23
Hej Erik!!! Vi har alla flera talanger, du också, som vi prövat genom livet. Man får vara glad så länge man kan komma upp och göra något spännande utöver att klara av dagen. Tack för kommentaren!