772
Denna blogg får heta "Rapport från trädgården". Inte så vidlyftig, men det är rätt skönt med stillsamhet när några år av livet passerat. Blev lite insektsfoto igår, och matbilder idag. Lite mindre feber idag, och kan börja ta itu med saker.
En kålfjäril ser det ut som, den behagade placera sig i rätt vinkel och sitta still så länge att det blev en bild.
Samma sorts fluga som sist, men är det samma fluga? Rovsteklarna verkade undvika denna storväxta flugart.
Där är rovstekeln igen, ett snabbt hugg i offrets hals.
Sedan till bloggens matdel . Detta är pepparfrukter, på plantans etikett stod att det var en stor och mycket mild frukt. Så jag tog en rå grön frukt, smakade mild paprika. Sedan tog jag en röd frukt, den smakade i stort sett ingenting. Så slängde jag i en 3-4 röda frukter som färgklickar i en grönsaksgryta, och DÅ var det starkt, helt brännande oätligt, det fick bli att laga en ny rätt.
De här är betydligt godare. Har röda och gula hallon som bär tidigt och sent, samt en sorts vanliga hallon.
Dagens persikor ,blir många nu.
Då blir det till att koka sylt
Persikosylt. Tack för mig denna gången.
Hälsningar Lena
min erfarenhet är att upphettning/tillaging över kokpunkten snarare minskar hettan på chili. Jag gör t ex inlagd jalapeno som får koka 30s i lagen innan jag lägger den på burk. Innan jag gjorde detta, dvs bara skivade frukterna och hällde på het lag, var de oätliga pga styrkan.
Hälsningar Lena
Hälsn!