Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Mera blommor - igen

För de som orkar med mer blommor här. Själv tröttnar jag aldrig på dem. Tog ett par kamerarundor när jag ändå planterade, kan inte låta bli. 

Startar med aprikosblomningenän så länge artar den siginga nätter med först regn och sen 5 grader kallt.Ett hopp över till julrosornade blir lite rosaaktiga med tiden.Små solfångare, vackra som balettdansöser,och en tulpan mitt i.Luktviolen, blommorna växer direkt från jordstammen. Det går åt 100kg blommor till 31 gram viololja.Pärlhyacint, muscari botryoides, tillhör sparrisväxterna.Slutligen några blad från lupin, som dyker upp mitt i ramslök och blåstjärna. Vårsolen är stark, blåaktig i färgen. Misstänker den har kortare våglängd än höstsolen och är då passande nog energirikare. Har jag rätt? Bara en fundering.

Inlagt 2017-04-06 16:14 | Läst 1089 ggr. | Permalink
Fint! Det är svårt att tröttna på så vackra saker!
Svar från Vibybo 2017-04-06 19:22
Tack Dan! Precis som jag tänker.
Vilken fin trädgård du måste ha!

Daniel
Svar från Vibybo 2017-04-07 08:27
Tack Daniel, den är vår glädje hemma, vi tar oss ofta inte speciellt långt, och då är det skönt att bara kunna gå utanför dörren.
En härlig tid med alla fina blommor! Jag gillar särskilt bild sex där upprepningen och ljuset gör den extra fin.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2017-04-07 08:28
Tack Bjarne, är själv väldigt glad över balkansipporna i gräsmattan.
Roligt att se din blomsterprakt, och jag förstår att du gillar din oas med blommor. Men snart kommer vi ikapp men jag har inte några exotiska fruktträd, fast mitt Viktoriaplommonträd har mycket vackra blommor, (http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/153343/3474223.htm) jag får väl skriva en blogg när det blommar hos mig också.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-04-07 12:43
Hej Stig och tack! Victoria skulle jag tro är det vanligaste plommonträdet, vet inte varför, men så är det nog. Det är bara i de varmaste odlingszonerna som de stora söta plommonen växer, men de gamla vanliga sorterna som jag minns från barndomen i skogarna när vintrar var vintrar, det var just Victoria och Opal, de går ju ända upp i zon 6. Det är väl just deras tålighet som gett den stora spridningen.