Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

EM-bloggen # 2398 / Marts-sol.

Roskilde, den 4. marts 2022.

På gensyn.

Inlagt 2022-03-04 23:03 | Läst 637 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Trevlig bild den tredje med lite skuggor och linjer..
HaD/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2022-03-06 14:21
Hej Gunte - tak for dine kommentarer.
Enig og den burde nok have været puffbild.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Cykeln var fräck, kom att tänka på Lucky Luke som skjuter snabbare än skuggan. Härligt väder, men i morse var det kallt, men härligt kallt.
Svar från Erik Madsen 2022-03-06 14:23
Hej Peter - tak for dine kommentarer.
OK jeg kender godt den med Lucky Luke og hans skygge : -:)
Ja det er rigtigt fine +grader om dagen, men stadig nattefrost lang tid endnu.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Hej Erik, marssolen är fotografiskt svårbemästrad tycker jag. Först i mars blir ljuset starkare efter vinterns mörker men samtidigt finns ingen riktig grönska som suger upp ljuset, det vill bli hårt, nästan lite obarmhärtigt. Det är egentligen ingen kommentar till dina bilder utan till din rubrik och det är så jag upplever att fota solljuslandskap i mars. Tycker cykeln är spännande med sin skugga. Kan fundera lite över himmelsfärgen på de första bilderna. Jag har för egen del noterat att det är väldigt svårt att justera färgmättnad och exponering när det finns blå himmel med, den får lätt en aning onaturlig färg. Lite av det upplever jag här men kanske är det just karakteristiskt för Fuji Superia 800? Många hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2022-03-06 14:39
Hej Björn - tack för dina fina kommentarer.
Bilden med cykeln är också min egen favorit. Du har förmodligen rätt i din kommentar om himlens färg här. Jag har läst och kollat ​​mycket om Superia - 800 och 400 versionerna. Det är ingen analog film jag någonsin använt. Jag föll för den någon gång och ska testa den på lite fler olika motiv framöver. Jag har en uppfattning om att man kan få olika resultat beroende på ljusmätningen. Jag lägger upp ett exempel senare idag. För avgjort landskapsbilder skulle jag dock föredra Fujis Velvia - då blir himmlen BLÅ og grässet GRØNT :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej. Våren har kommit till Danmark av ditt bildreportage att döma. Hälsar NL
Svar från Erik Madsen 2022-03-06 14:40
Hej Nils-Erik - tak for dine kommentarer.
Ja om dagen er det fint med sol og +grader, men om natten er det stadig 2-6 minus.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Hej Erik! Du har gjort bilderna ganska ljusa och det stämmer bra hur man upplever ljuset i mars. Som foto är sista mest intressant med den stora skuggan, medan de två första visar miljön mycket bra. Jag hade nog funderat på sista i svartvitt.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2022-03-06 20:16
Hej Bjarne - Tack för dina kommentarer.
Det är rätt att jag har EC + 2/3. Det borde tillsammans med andra justeringar i kameran simulera Fujis Superia? Det är dock inte avgörande för mig i det här fallet om jag "rammer i plet" Nu ska jag testa det med flera olika motiv som min färgfilm.
Cykelbilden här kan förmodligen också fungera i en S / V-version - det vill jag också testa :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.