Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 878 / Street photography must be black and white - sägs det av experterna  (Role models and inspiration).

________________________________________________________________________

Roskilde, den 6. marts 2018.

När man surfar på webben händer det att man en gång ibland stöter på något intressant. Det är mest relaterat till fotograferingsvärlden, som jag har jobbat med de senaste dagarna.

Att jag är mest til färger, har jag aldrig dolt här på Fotosidan. Det betyder inte att jag inte gillar svartvita fotografier - tvärtom. Jag vill fortfarande använda det svarta vita - speciellt efter att jag har köpt min X100F med de alternativer som denna kamera erbjuder. Film simuleringarna, jpg och direkt i kameran när man kan göra det och Fujis erfarna människor har gjort det möjligt och att jag är helt nöjd med det.

Nå det var det med "Role models and inspiration" - Jag såg några exempel på fotografer som ursprungligen fotograferade svart och vitt, men bytte till färger - av olika anledningar. Fotograferna var också olika - ålder, nationalitet, Magnum-medlemmar, etc .:

William Eggleston - Constantine Manos - Joel Meyrowitz - Alex Webb - Bruce Davidson.

Förstora.

f/4 - 1/500 sek. - ISO 125.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-03-06 20:30 | Läst 1662 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
En diskussionen om gatufoto törs jag inte ge mej in i men här var det i alla fall tryck i färgerna och varför inte. Ibland blir husfasader och människor alldeles förträffliga i färg, men det är ju bara vad jag tycker och gatufotograf är jag ju absolut inte.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2018-03-06 22:42
Det var heller ikke et oplæg til diskusion Lena. Bare en konstatering af, at nogle berømte street fotografer altså godt kunne fotografere street i farver.
Mvh. Erik.
Intressant med "role models and inspiration" Gemensamt med deras bilder i färg, är att de sällan lättar upp skuggorna i färgbilderna. De mörka partierna i bilderna är väldigt mörka. Inte en HDR så långt ögat når. Vilket kan var befriande att se ibland :)

Hälsar
Eva
Svar från Erik Madsen 2018-03-06 22:44
Tak for dine fine kommentarer - værdsættes.
Mvh. Erik.
Personligen har jag inga sådana bryderier, jag gillar svv bäst, men dom motiv som blir bäst i färg visar jag i färg, lätt som en plätt! Glad fotohälsning, LO
Svar från Erik Madsen 2018-03-06 22:59
Hej LO. Jag har inga bryderier alls. Jag skjuter både i färg och svartvitt, men som jag skriver, är jag mest för färger. På grund av min dåliga och helt fel foto fortid. Jag föll bara över några kända fotografer som gärna kunde fotografera gatafotografering i färg och respekteras for det. Man hör annars många gånger motsatt uppfattning presenterade - Lätt som en plätt :-) :-)
Hav det godt
Från den glada danska hobbyfotografen.
Dubbelolle 2018-03-06 23:09
Man ska göra det som man trivs med, då är det roligt, både i färg o svv! Hils, LO
Varför måste jag välja, instämmer med LO! Lugn och behaglig färgbild/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2018-03-06 23:11
Hej, Björn - varken du, jag eller andra SKAL välja. Inte heller skriver jag det. Se mitt svar till LO. Jag ber om ursäkt igen om min svenska blir missförstådd.
Tack för din kommentar om mitt gatufotografi.
Många vänliga hälsningar från Erik.
Khalad 2018-03-06 23:22
Hej Erik, inget fel på din svenska alls :-) och jag menar inte heller att detta är något du sagt. Däremot finns det ju dom som menar att vissa foton helst ska vara svv (gatufoto tex, porträtt) och att annat, landskap tex, ska vara i färg. Medan du och jag och LO och många många andra tycker just att vi gör som vi vill, det måste inte vara antingen eller, vi behöver inte välja "sida"/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2018-03-06 23:28
OK - jeg kom måske lidt skævt ind på det.
Vi skal netop gøre som vi selv synes.
Mvh. Erik.