Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 788 / Æbleflæsk.

________________________________________________________________________

Roskilde, den 4. november 2017.

Bagatell foto och säkert absolut helt oseriöst. Om man inte kan fotografera något annat kan man alltid fotografera sin mat eller sig själv :-)

Dagens ret.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

PS: Jag vet inte hur min fru gör det, men här är några förslag

https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=197

Inlagt 2017-11-04 21:38 | Läst 1185 ggr. | Permalink

"Äppeifläsk, finns i samlingen "gamla danska recept", ser helt underbart ut, ja det ser mycket bättre ut än när jag försökt laga det några gånger. Brödet ser gott ut, äppleröran ännu godare, och fläsket som himmelskt godis. Jag vet inte hur ni steker fläsk i Danmark, men det jag ätit där ser ut som det på din tallrik. Hur gör ni för att få fläsket så gott?"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
En klassisk rätt. Gott.
//GöranR
Svar från Erik Madsen 2017-11-04 21:52
Vi gillar den mycket, men jeg ved ikke om den hedder det samme på svensk ?
Mvh. Erik.
Ser riktigt gott ut men jag behöver nog en dubbel portion.
Sten
Svar från Erik Madsen 2017-11-04 21:53
Det skulle ikke se for voldsomt ud Sten, men der var mere, hvor det kom fra :-)
Mvh. Erik.
Äppeifläsk, finns i samlingen "gamla danska recept", ser helt underbart ut, ja det ser mycket bättre ut än när jag försökt laga det några gånger. Brödet ser gott ut, äppleröran ännu godare, och fläsket som himmelskt godis. Jag vet inte hur ni steker fläsk i Danmark, men det jag ätit där ser ut som det på din tallrik. Hur gör ni för att få fläsket så gott?
Svar från Erik Madsen 2017-11-04 22:52
Hej Stefan - Det är en "Fabrikshemlighet" :-) :-)
Nej - nu skal du höra: fläsket läggs på en "bradde pande" (från ugnen) och strös över med salt - låt den stå i ca 10 min. Sedan i ugnen vid 200 ° under ca 1/2 timme eller som min fru säger - tills de är färdiga!
Hälsningar. Erik.
Vibybo 2017-11-04 23:00
Tack Erik!
Ser läckert ut - så ni steker fläsket i ugnen i stället för i stekpannan, ska jag prova, stänker ju så förbaskat i pannan, nu blev jag hungrig! Må bedst, LO
Svar från Erik Madsen 2017-11-06 11:00
Det er jo både sjovt og dejligt, at Fotosidan også kan formidle råd og inspiration til andet end foto-info :-)
Hav det godt.
//Erik//
Det ser väldans gott ut!/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2017-11-06 11:00
Det var det også - som sædvanligt.
//Erik//
Æbleflæsk har jag aldrig smakat, men Æbleskiver med glögg har jag fått. Fast det är ju något helt annat men gott och värmande då man traskat runt i adventstider i Köpenhamn.
Din maträtt ser ju god ut också.
Svar från Erik Madsen 2017-11-06 11:08
Hej Margareta - æbleflæsk kan varmt anbefales. Det er egentlig mærkeligt, at vi kalder det for æbleskiver. Næh det er det så ikke - nu siger min kone at det er fordi man iflg. de gamle opskrifter bagte et lille stykke æble ind i. Det tror jeg ikke at nogensinde har smagt.
Mange venlige hilsener fra Erik.
Margareta Cortés 2017-11-06 11:13
I de jag åt i Köpenhamn var det en lite klick äppelmos inne i det som mer liknar en minimunk.
Det där såg gott ut. Matfoto är väl aldrig fel och det här är nog en rätt med traditioner om jag förstått saken rätt.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2017-11-06 12:06
Hej Lena.
Det ser båda bra ut och det smakar också bra. Uppfattningen av de är oseriöst med matfoto härstammar säkert från Instagram och liknande medier? Det är inte jag som mener det. Æbleflæsk är en tradition här hos oss när det är säsong för äpplen. Särskilt som lunch maträtt här fram till og med julen.
Med många vänliga hälsningar från Erik.