Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 772 / Från Sverige arkivet och lite extra ord.

________________________________________________________________________

Jag erkänner helt öppet - jag är en glad hobbyfotograf och jag är mycket nöjd med det. Och som det står under mitt bloggnamn:

EN DANSK HOBBYFOTOGRAF, SOM FÖRSÖKER PÅ SVENSKA: FOTOGRAFI - UTRUSTNING OCH TEKNIK. - KOMMENTARER - UTBYTE AV FOTORELATERADE ÄMNEN - ÖMSESIDIG INSPIRATION OCH DAGBOKSNOTERINGAR.

Om det sätter mig i en särskilt oseriös grupp, finns det inget att göra åt det. Jag har satt för mig själv, att utnyttja alla de möjligheter som dagens kameror och olika datorprogram erbjuda mig. Det kan leda till många olika foto uttryck och av varierande standard. Visst sällan eller kanske aldrig någon med särskilt hög kvalitet.

Förstora.

f/8 - 1/250 sek. - ISO 200. (22. maj 2009).

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2017-10-16 22:20 | Läst 1788 ggr. | Permalink

"Håller med Björn T. Man behöver inte göra det mer komplicerat än så, och jag känner igen mig i din framtoning. Mer seriös än så kan man inte vara. Bilden gillas! //GöranR"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Som du vet gillar jag din approach - särskilt det där med att kunna se många sidor eller aspekter av fotointresset. Och beskriva lite av det vi ser, känner och tror på i våra liv. Inte bara en vinkel. Och därtill en skön och mustig bild från - Bohuslän kanske? Inga människor, en höstbild kantänka? Hälsningar/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2017-10-16 23:13
Hej, Björn.
Ja, jag vet att vi två är ganska likartade uppfattningar om vår hobby och tack för stödet.
Bilden är från en regnig dag i maj på Smögen. Dagen efter och resten av semestern var det fint soligt väder och många människor på kajen.
Bilden har funnits en tid och blev efterbehandlat i dag med lite Kodak Chrome-liknande utseende.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Håller med Björn T. Man behöver inte göra det mer komplicerat än så, och jag känner igen mig i din framtoning. Mer seriös än så kan man inte vara.
Bilden gillas!
//GöranR
Svar från Erik Madsen 2017-10-16 23:21
Jag är glad att höra Göran - uppskattar det
Hälsningar från Erik.
Kloka ord Erik, med ålder och vishet.
Svar från Erik Madsen 2017-10-16 23:22
Takker og bukker Stefan.
Mange venlige hilsener fra Erik.
Ja, jag tror att du tillhör en 'särskilt oseriös grupp'.. :-) Och det är en himla tur det, annars blev det nog lite tråkigt.. Fram för fantasi och kreativitet! Jag tror att fotograferandet är en väldigt bra aktivitet för både huvud och kropp på alla sätt, speciellt när man som även jag, börjar bli äldre.. Fortsätt så!
Hilsen!
Svar från Erik Madsen 2017-10-17 00:37
Det var fine ord fra dig Jan - de værdsættes.
Mange venlige hilsener og god nat fra Roskilde/DK.
Vilken färgkaramell,snyggt.
😎
Svar från Erik Madsen 2017-10-18 20:29
"Färgkaramell" - den gillar jag :-)
Mvh. Erik.
Hobbyfotograf är väl det bästa. Då finns ingen press att ständigt prestera och du kan fota précis vad du vill så länge det är lagligt. Sjöbodarna på Smögen, en plats som jag gillar.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2017-10-18 20:38
Hej Lena.
Jag vet att det finns fler som har samma åsikt och attityd här på FS. Det är också anledningen till att jag är här - till skillnad från en dansk bildsida, där det blev lite för "højtravende"/formellt/konventionelt . Jag menar att du har dykat i det området?
Mv.h. Erik.
Det finns inget oseriöst i att vara amatör och att testa olika tekniker och uttryck. Tvärtom, det är bra att testa olika kameror och program har att erbjuda! Det är personlig utveckling.

Det där motivet har jag också fotograferat för några år sedan! Snygg bild med bra tryck i färgerna, inte minst den diffusa speglingen av sjöbodarna.

Vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2017-10-18 20:57
Hej Bjarne - Tack för dina kommentarer.
Det var ett inlägg från en annan medlem och en del kommentarer som fick mig att skriva mitt egen inläg. För att hendlede uppmärksammheten på min "underrubrik" där jag menar att förklara varför jag är här på FS.
Min bild är en arkivbild, som bara fick en resa genom den digitala mörkkammaren. Jag har sett samma motiv vid flera tillfällen - väldigt populär.
Vänliga hälsningar från Erik.