Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 763 / Dogmabild.

________________________________________________________________________

Roskilde, den 4. oktober 2017.

Jag testar fortfarande - för att kunna behärska det svarta vita. Vet inte om det någonsin kommer att lyckas, sedd genom andras ögon. Jag har dock mycket nöje med övningarna och det måste vara det viktigaste för en hobbyfotograf.

Här har jag behandlat bilden i kameran med några av de inställningsmöjligheter som finns tillgängliga. Det är H-ton, S-ton och NR-inställningarne som jag skal läre mig att behärska om jag vill ha bilderna rakt ut ur kameran och utan att spendera tid på datorn. Inte för att jag inte vill det från tid till annan.

Förstora.

Vue från mitt köksfönster.

Följande är förmodligen mest info deling med Fuji fotografer.

 f/4 - 1/125 sek. - ISO 400 - Acros+y - H-tone -1 - S-tone +1 - NR -2 - auto DR 200% - Grain off.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2017-10-07 15:53 | Läst 959 ggr. | Permalink

"Det är väldans knepigt att pricka rätt med alla inställningar som finns. Man får pröva sig fram. Och varje motiv kräver sina egna inställningar. Och motiven ändrar förutsättningar för varje minut. Men man kan kanske lära sig ett ungefär."


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det är väldans knepigt att pricka rätt med alla inställningar som finns. Man får pröva sig fram. Och varje motiv kräver sina egna inställningar. Och motiven ändrar förutsättningar för varje minut. Men man kan kanske lära sig ett ungefär.
Svar från Erik Madsen 2017-10-07 22:17
Tack för dina kommentarer och det är rätt, men hur är det med en åsikt om bilden? För mörk för mycket kontrast eller vad? Smaken är som baken delad - så man skal inte fråga sådana frågor!
Med fotohälsningen från Erik/DK.