Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen # 1985 / Pause.

Roskilde, den 5. december 2020.

^

Det har varit lite svårt att ta en paus från skrivandet. Jag håller på att skriva vad jag kan komma ihåg från min barndom, ungdom och den del av mitt vuxna liv som mina barn och barnbarn inte känner till. Frågan var hur det skulle behandles och vad det skulle sluta med. Min bror har precis publicerat sina minnen i en liten bok.

Det visade sig att när jag först kom igång var det ganska enkelt att få ner många av minnena på papper. Hittills har det blivit 14 A4-sidor, som jag har sparat som PDF-filer på datorn. Jag har delat upp det i kapiteler - Barndom - Ungdom - Lärling - Arbetsliv - etc. Om det kommer att bli en bok är tveksamt - jag kan jo skicka filerna till familjen.

Nu tar jag en kort paus - EM-handboll - Formel 1 - och lite FS-aktivitet. Måste också finnas plats för det :-)

Bagatellfotos:

*

**

***

Mvh. Erik M.

Inlagt 2020-12-05 16:12 | Läst 1096 ggr. | Permalink

"Dina aktiviteter kräver mycket kaffe med dopp, som vi säger i det här landet :) Mvh/Gunte.."


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Trevlig sysselsättning och så en saffransbulle...
😊
Svar från Erik Madsen 2020-12-05 22:04
Tak for dine kommentarer.
Mvh. Erik.
Hej Erik.. Hur ska man kunna skriva när bullarna ligger där nybakta:)
En paus i skrivandet då och då är nog nödvändigt. Plötsligt sätter det fart igen
/ Bengt H..
Svar från Erik Madsen 2020-12-05 22:07
Hej Bengt H. - tack för dina kommentarer.
Nej det var inte heller lätt, men det var därför jag var tvungen att ta en paus.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Det är tufft att vara pensionär.. man har för mycket att göra.. 😄
Hilsen!
Svar från Erik Madsen 2020-12-05 22:11
Du har rätt Jan, men man måste jo göra ditt bästa :-)
Vänliga hälsningar. Erik.
Kul att du brinner så för din bok, men det är nog bra med en paus ibland för att få lite perspektiv. Bullarna ser jättegoda ut.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2020-12-05 22:16
Hej Lena - tack för dina kommentarer.
Nu har jag åtminstone en paus i helgen från skrivandet. Bullarne var bra och det finns några kvar til på söndagen - tror jag :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Ser gott ut, funderar på om jag skulle ge mig på ett lussebak i nästa vecka
Svar från Erik Madsen 2020-12-05 22:18
Hej Peter - det synes jeg da, at du skal. Det er altså min fru, som har bagt dem her.
Med mange venlige hilsner fra Erik.
Kul sysselsättning. Hittade lussebullar idag från förra julen. Undrar om de går att äta? Hälsar NL
Svar från Erik Madsen 2020-12-05 22:20
Hej Nils-Erik.
Dem ville jeg nok smuldre og lægge ud til fuglene. Hvis de vil have dem :-)
Mvh. Erik.
Hej Erik! Vilken trevlig paus i ditt spännande projekt. Lycka till med fortsättningen. Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2020-12-05 22:20
Hej Mats - tak for dine kommentarer.
Med venlig hilsen fra Erik.
Mycket värdefullt! Information som annars försvinner; jag har bett min fru att göra samma sak. Hon funderar på saken. Jag har skrivit en del, som finns publicerat på olika ställen, men också det kunde kräva ett "sammandrag".
- hawk
Svar från Erik Madsen 2020-12-05 22:27
Hej Håkan - tack för dina kommentarer.
"Information som annars försvinner" - det är exakt situationen för mig och min bror. Vi har inte blivit ombedd eller berättat så mycket från vår barndom och det finns inte så många bilder heller. Vi har varit tvungna att utbyta var vi har kunnat komma ihåg och skriva från det.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Bra jobbat med skrivandet. Helt klart behöver man liten trevlig paus också. Bullarna ser väldigt goda ut. Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från Erik Madsen 2020-12-05 22:29
Hej Johnny - tak for din fine kommentar.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Oj så gott det där ser ut, hembakta bullar är mums! Är imponerad av din flit, men jag förstår dig, att skriva om det som annars med tiden bara försvinner är meningsfullt!. Hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2020-12-05 22:37
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Bullarna var super - som vanligt.
Det har gått några år sedan jag blev inbjuden att göra det, men jag hade inte riktigt räknat ut hur jag skulle göra det.
Det var nog för att jag trodde att det skulle bli en bok. Nu blir det så här.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Dom saffransbullarna ser väldigt mumsiga ut! Mvh, kamrat LO
Svar från Erik Madsen 2020-12-05 22:40
Hej LO.
Bollerne var perfekte - næsten for gode. De er sikkert væk inden week-enden er gået :-)
Med mange venlige hilsener fra Erik/DK.
Dina aktiviteter kräver mycket kaffe med dopp, som vi säger i det här landet :)
Mvh/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2020-12-06 13:28
Hej Gunte - tack för dina kommentarer.
Du har rätt, men jag var tvungen att konsultera min svensk-danska ordbok. Omedelbart trodde jag att dopp innebar att jag skulle "dyppe" bullen i kaffet :-) :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
gunte 2020-12-06 22:32
Ja det kommer nog därifrån skulle jag tro. Förr fick man doppa bullen i kaffet eftersom dom blev torra och inget fick kastas bort.
Hej Erik! Bra idé att samla livsminnen och erfarenheter i skrift. Det kommer säkert att vara till glädje för dina släktingar och kommande generationer. Det är annars lätt att allt faller i glömska. Tyvärr vet jag för lite om många släktingar som numera är borta. Härliga bilder och jag gillar särskilt den första. Snygg och ren bild med bra upprepning - och så ser det mycket gott ut också!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2020-12-06 13:35
Hej Bjarne - tack för dina kommentarer.
Jag har länge tänkt på att jag skulle skriva lite, men inte hur jag skulle göra det. Nu blev det lite som när jag skrev "fristil" i skolan, som det kallades på danska.
Med många vänliga hälsningar från Erik.