Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1961 / Ny typ av förorenings objekt.

Dagbogs-notat, den 2. november 2020.

Är det förlorat eller kastad bort med vilje ?

^

f/8 - 1/250 sek. - auto ISO 1000.

Mvh. Erik M.

Inlagt 2020-11-02 13:55 | Läst 1127 ggr. | Permalink

"Jag har läst att det är problem med munskydd som flyter i land längs kuster och det blivit ett nytt nedskräpningsfenomen i många länder. En bild att ta fram om några år och minnas eländet. Hälsningar Lena"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Blåste kanske bort? Här i Sverige blir vi nog blåsta på några munskyddsregler, det är nog det sista verktyget i lådan som kommer tas i bruk. Tror att man hellre stänger verksamheter istället för att använda munskydd
bassa 2020-11-02 14:52
Hej. Här i sverige är nog stradegin så, att vi anser det bättre att fler blir i lugn takt smittade, samtidigt så mycket som möjligt skydda äldre i riskzonen och hålla smittan på låg nivå och inte överbelasta sjukvården. Vad som är rätt vet inte jag, Men totala nedstängningar, tycks inte hjälpa. viruset finns kvar, och anfaller med fart när man öpnar upp, och hur länge ska folk gå omkring med munskydd?.Om dom nu hjälper. Vad händer när dom åker av så småningom? Viruset finns ju kvar.
Svårt att veta vad som är rätt.. Var försiktig., Men plåta på!
/ Bengt H..
pdahlen 2020-11-02 15:30
Ja så var nog strategin i starten, tror att den har ändrat riktning nu. Det var ju synd att man inte införde munskydd i äldreomsorgen de första månaderna, det hade nog räddat mer än hälften, men det får vi väl se när utredningen är gjord.

Nu ska väl ungefär hälften av Sveriges befolkning endast handla dagligvaror och på apotek om man följer ett bör, och fungerar det så fungerar det säkert bättre än munskydd, men är det dålig uppslutning till de nya rekommendationerna så hade ju munskydd kunnat användas
Svar från Erik Madsen 2020-11-02 23:44
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Jag har skrivit min teori i mitt svar till Nils-Erik nedan.
I DK kommer man förmodligen långt innan man stänger för många företag. De flesta danskar, tror jag, har börjat vänja sig vid att bära munskydd när de går in i butiker och vissa andra platser. Vi får först reda på vad som är bäst när allt förhoppningsvis snart är över.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Annars kommer jag inte att gå in i någon större debatt om för- och nackdelar med de åtgärder som används av de olika länderna.
Bra symbolverkan. En arg dansk som slängt sitt skydd. Hälsningar NL
Svar från Erik Madsen 2020-11-02 23:24
Hej Nils-Erik - tack för din kommentar.
Jag tror nu inte att det är kastad avsiktligt utan att det är förlorad. Eftersom du inte behöver bära den utomhus i DK än. Du måste bära den när du går in i butikerna. Människor tar det i fickan när de går ut igen och därför kan man förmodligen lätt förlora det. Trots olika åsikter om deras värde går de allra flesta danskar med dem utan de stora protesterna.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! Att fotografera ett kastat munskydd är som att kasta in en brandfackla i den svenska munskyddsdebatten :) Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2020-11-02 23:29
Hej Mats - tack för din kommentar. Jag tänker inte delta i någon större debatt om för- och nackdelar med munskydde - uha uha nej. Jag lämnar det åt svenskarna :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Är det verkligen ett munskydd?
Om vi vänder på det och ser ur ett annat perspektiv kan det också mycket väl vara en hängmatta för möss, som blåst hit ifrån någonstans.

Hälsningar Jörgen
Svar från Erik Madsen 2020-11-02 23:32
Hej Jörgen - tack för ditt roliga kommentar - omtyckt trots det allvarliga temat bakom anvending av munskydd..
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Jag har läst att det är problem med munskydd som flyter i land längs kuster och det blivit ett nytt nedskräpningsfenomen i många länder. En bild att ta fram om några år och minnas eländet.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2020-11-02 23:35
Hej Lena - tack för dina kommentarer.
Du har nog rätt, men det är det första jag har sett som skräp här i stan. Jag tror att detta är förlorat av anledningen som jag har skrivit i mitt svar till NIls-Erik.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Utan tvekan en bild som kommer att bestå..
Mvh/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2020-11-02 23:36
Hej Gunte - tak for din kommentar.
Vi får se.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
En symbolisk bild, kanske kastat i protest, men troligen fallit ur fickan (lomman på skånska)., det sker så lätt. Har ett i bilen om det någon gång skulle behövas.
Svar från Erik Madsen 2020-11-03 15:13
Hej Stefan - tack för dina kommentarer.
Jag väljer att tro att det är förlorat. Som jag också skriver till Nils-Erik.
Med många vänliga hälsningar från Erik.