Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1896 / Bildsinne ?

Roskilde, den 9. september 2020.

Vad betyder det ? Är det skillnad mellan bildsinne och bildsyn ? De finns inte i min svensk-danska ordbok. Jag kan hitta ordet: bildspråk, vilket är kanske vad som menas ?

Det är inte något jag går op i specifikt här på bloggen - nu kan jag höra någon säga: "nej man kan se det" :-) :-) Nu har jag dock stött på begreppen runt miljön här. Så av ren nyfikenhet ? Jag har en aning.

Jag försöker ta det lugnt och göra mitt bästa medan jag "hygger" mig. Det kommar inga galleri foton ut ur mina ansträngningar.

Det här är två olika bilder från samma position (sitter på skoteren), men # 2 är tagna med den inbyggda digitala zoomen - fy fy Erik.

Lystbådemarinaen i Roskilde, den 7. september 2020.

Jag ägde en gång en sådan här - i 2 månader !!! Det är det närmaste jag har varit som båtägare :-)

Mvh. Erik.

Reportagevognen.

Inlagt 2020-09-09 12:41 | Läst 711 ggr. | Permalink

"Det är nåt visst att äga båt. Jag har själv vart ägare till gummibåt med utombordare i flera år. Men inget seglingsbart. /NEL"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Bildseende finns på svenska, det är kanske det som leder till bra bildkomposition?

Vad är det för typ av båt, de sista?
Svar från Erik Madsen 2020-09-09 15:34
Hej Peter. Tack för ditt bud. Vi måste se om de kommer andra - bara för skojs skull. De kallas "skydepramme" och är avsedda för jakt på vattnet - "Strandjakt".
Jag hade precis kommit till Roskilde (18-19 år) och åt på ett pensionat, där det fanns en man som gav mig en, men det var inget för mig så den gick snabbt tillbaka :-).
Med många vänliga hälsningar från Erik.
pdahlen 2020-09-09 15:52
Tror jag sett något liknade, de släpar ibland ner något liknade vid Ølsted, för att skjuta någon sjöfågel. Jag kanske kunde ha en sådan för att skuta fågel med kameran :)
Det är nåt visst att äga båt. Jag har själv vart ägare till gummibåt med utombordare i flera år. Men inget seglingsbart. /NEL
Svar från Erik Madsen 2020-09-09 16:41
Hej Nils-Erik - tack för dina kommentarer.
Jag kommer från en hamnstad (min barndomsstad Nakskov) och till en ny hamnstad. Jag var senare (när jag växte upp) mycket nära att köpa en segelbåt, men det var inte bara något för familjen (landkrabbor :-), så det blev en sommar stuga istället.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svartvitt funkar bra också till natur och landskap. Här fastnat jag särskilt för den första som är så innehållsrik. Själv har jag ägt en 4,5 m Alert, gjord i aluminium. Funkade bra med en 15-har men motorn blev stulen. Båten har nu sonen fått ta över. Hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2020-09-09 17:49
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
När jag valde svartvitt här berodde det mest på att det här är den yttre delen av småbåtshamnen. Här är de mindre lyxiga båtarna.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! Tja, bildspråk är väl det sätt man uttrycker sig med bilder. Bildsinne används nog inte så mycket och inte bildsyn heller, men jag ser det mer som förmågor som man har som fotograf.

Här gillar jag särskilt första bilden, även om det är mycket på den. Upprepningen av båtar och master är spännande.

Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2020-09-10 11:30
Hej Bjarne - tack för dina kommentarer, svar och åsikter.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik!
Ja vad är bildseende? att upptäcka vad som är bra eller dåligt i bilden, och vad är bra och dåligt? Kanske är det att kunna avgöra vad bilden har för kvalité, men det kan betyda helt olika saker för olika människor, så jag lämnar frågan.
Ägde en gång en båt tillsammans med 4 andra, en roddbåt med liten 4 hk motor. Ett billigt sätt att ha båt.
Såg för en vecka sedan i hamnen i Åhus, hela lustbåtshamnen var helt full med riktigt stora segelbåtar och jätteplastbaljor. Ingen brist på pengar där.
Svar från Erik Madsen 2020-09-10 11:35
Hej Stefan - tack för dina kommentarer, svar och åsikter.
Det var en trevlig lösning om man kan hitta någon som man kan komma överens med.
I andra änden av vår marinaen här i Roskilde finns det också båtar i ett helt annat prisklass än de här
Med många vänliga hälsningar från Erik.