Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1893 / Virus eller .....

Roskilde, den 6. september 2020.

..... snarare antivirus. När jag bytte från Windows-baserad dator till iMac 2011 installerade jag MacKeeper. Den kan laddas ner med danska instruktioner (och 17 andre sprog) och användargränssnitt. Jag har bara en gång (redan i början) behövt stöd. Du kan få det både via chatt, telefon eller via e-post. Jag chattade på danska på den tiden och fick svaret att det därför kunde ta lite längre tid innan de svarade, men lyckades lösa problemet, vilket jag inte kommer ihåg vad som var.

I går kväll sa det plötsligt att antivirusdelen inte var aktiverad !!! Jag försökte förgäves flera gånger att aktivera. Till slut började jag chatten och beskrev problemet (på danska). Svaret var omedelbart att jag skulle hänvisas till teknisk support som presenterade sig som Rina. Hon frågade om jag pratade engelska. Jag svarade ja på det, med hopp om att det skulle gå snabbare. Jag glömde bara att instruktionerna kanske var så tekniska att mitt lite rostiga engelska inte kunde räcka till. Det visade sig vara en mycket lång 5-stegs raket med instruktioner på chatten. Lyckligtvis slutade hon skriva, att hon också hade skickat allt via e-post och att de var på 24/7 och att jag bara kunde komma tillbaka !!!

Efter ett antal försök lyckades det äntligen - jag hade lite problem eftersom både MacKeeper och Apples iMac har danska menyer här hos mig. Det kom ett mejl i morse där det frågades om allt är OK !!

Det var dagens dagboksanteckning.

^

Det pågick så mycket i panik att jag glömde att dokumentera situationen. Därav denna ersättning :-) :-)

Mvh. Erik M.

Inlagt 2020-09-06 13:49 | Läst 2001 ggr. | Permalink

"Skönt att du löste problemet! Det känns inte bra att ha datorn oskyddad, hälsningar/ Björn"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Skönt att du löste problemet! Det känns inte bra att ha datorn oskyddad, hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2020-09-07 21:58
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Nej, det gav lite svett på pannan i några timmar. Men det lyckades till slut.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Skönt att det löste sig. Hade tidigare gratisantivirusprogram , men i ett antal år nu med Win10 så använder jag Windows egna. Har fungerat hittills utan problem
Svar från Erik Madsen 2020-09-07 22:01
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Jag har ett par vänner som också har Windows. Windows antivirusprogram har också visat sig vara mycket bättre än de en gång var?
Med många vänliga hälsningar från Erik.