Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1769 / Hotande.

Roskilde, den 7. juni 2020.

Det är väldigt lätt att hamna i negativa och mörka tankar under denna tid. Men då har vi vår underbara hobby att ta till.

I de allra flesta fall (95%?) slutför jag mina foton i kameran - det kan inte vara någon hemlighet längre :-) När allt kommer til alt gjorde jag också det i gamla dagar med dias foto. Det utesluter inte att jag ibland använder de digitala möjligheterna, som kan vara en slags hobby i sig. Men jag, lite retsamt, vill stödja ett citat som jag har stött på:

"I don’t see a point unless you have time to kill"

Det har tagits ur ett större sammanhang och det handlade naturligtvis om Fujis jpg-filer direkt ur kameran jämfört med att spendera tid på datorn :-)

Men det hade jag idag "time to kill" - så här är ett väldigt ödmjukt försök att "kill" lite tid vid datorn. Jag räknar med att komma ut och köre på onsdag när jag har fått nya batterier på MiniCrosseren.

^

Fuji X100F m/23 mm f/2,0 (35 ekv.): f/8 - 1/300 sek. - ISO 400.

Mvh. Erik M.

Inlagt 2020-06-07 17:16 | Läst 1597 ggr. | Permalink

"Det blev en dramatisk stämning med stort fokus på huset med havsutsikt. Svartvitt passar ju också särskilt bra just till spännande bilder. Väl använd tid vid datorn - riktigtspännande och bra bild! Hälsningar/ Björn"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Erik! Mycket väl använd tid, resultatet blev väldigt bra. Hälsningar Mats
Erik.
Var och en blir salig på sin fason - hver bliver salig i sin form heter det ju. Och det är gott och väl, huvudsaken är ju att man får de bilder man vill. Och det blev ju bra den här gången.
För mig hör framkallningen (tiden framför datorn) till fotograferingen i sin helhet.
Ha det//GöranR
Svar från Erik Madsen 2020-06-07 19:43
Hej Göran - tak for dine fine kommentarer.
Du har helt ret - hver især gør som det passer en. Jeg anderkender fuldt ud at der bliver justeret o.s.v. ved computerne. Det skriver jeg jo også:
"..... som kan vara en slags hobby i sig".
Jeg forsøger at klare fremkaldningen i kameraet, når nu den mulighed er til rådighed i mit kamera, som jeg prøvede at beskrive i et tidligere indlæg:
"Justeringar av Highlight och Shadow tones kan jämföras med vad man gör med kurvaverktyget i bildbehandlingsprogrammen. Mer om det en andra gång - förmodligen mest för Fuji-fotografer".
Med mange venlige fotohilsener fra Erik.
PS: https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-1768-fuji-x100f-og.htm#comments
Hej Erik! Den tiden "killed" du mycket bra! Vilken härlig bild med rejäl kontrast och snygg inramning med vinjetteringen. Växtligheten ramar verkligen in det fina huset mycket snyggt. En toppenbild!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2020-06-08 10:59
Hej Bjarne - tack för mycket fina kommentarer.
Jag har inget emot att arbeta vid datorn. Det är bara något annat och jag har full respekt för dem som har bildbehandling som en väsentlig del av sin hobby.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
En spännande bild som man kan titta på ett tag. Det är något kusligt med det mörka i förgrunden där man inte riktigt kan se vad som finns, det kan ju dölja sej något läskigt som man inte ser förrän man tittat tillräckligt länge :-) Jag jobbar en del i datorn, mest med undervattensbilderna för det behöver för det mesta vitbalanseras (minst).
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2020-06-08 11:14
Hej Lena - tack för fina kommentarer.
När allt kommer till alt var mitt inlägg inte tänkt som ett kall för "fløjkrig" - bildbehandling vid datorn eller inte. Jag skriver också "retsamt" är det inte samma som det danska ordet "drilagtigt" ? Och det är också kun om min X100F, där det är verkligen uppenbart att dra nytta av kamerans funktioner. Det är något annat med filerna från mina Sony-kameror, de brukar ta sig en tur genom diverse datorprogrammen.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Det blev en dramatisk stämning med stort fokus på huset med havsutsikt. Svartvitt passar ju också särskilt bra just till spännande bilder. Väl använd tid vid datorn - riktigtspännande och bra bild! Hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2020-06-08 11:16
Hej Björn .
Tak for dine meget fine kommentarer - de værdsættes.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Hotfullt värre och är det inte en ilsken get som står på taket, ryyys.. :)
Tur du får nya batterier snart..
Mvh/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2020-06-08 11:19
Hej Gunte - tak for dine kommentarer.
Det er så fint med at have fantasien med sig - jo det kunne godt være en ged på taget :-) :-) Ja så må man ud i virkeligheden, men den kan jo også være "Hotfull".
Med mange venlige hilsener fra Erik.
En härligt bild med en underliggande berättelse om ont uppsåt. Bildens grovkornighet och den mörka förgrunden tillsammans med den grenen som sticker fram i övre vänstra gör att man får känslan av att något eller något ligger på lur och väntar. Studerar scenen. Begrundar. Sen ser man det öppna fönstret på nedervåningen. Där. Där är ondskans väg in. Ruggigt bra bild!

Hälsningar Jörgen
Svar från Erik Madsen 2020-07-01 19:53
Hej Jörgen - tack så mycket för mycket trevliga kommentarer och analys - de uppskattas.
Du har träffat helt i plet med mina egna avsikter.
Med många vänliga fotohälsningar från Erik.