Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1617 / Citater.

Roskilde, den 1. februar 2020.

Ibland stöter jag på citater på några av de fotosidor som jag kolla in. Jag såg en video med en fotograf som jag inte längre kommer ihåg namnet på. Han besökte den koreanska staden Chuncheon (google). På frågan vad han menade var det viktigaste med att fortsätta resa runt i världen och fotografera. Både väldigt hemska och mycket festliga händelser:

"To forget and to remember" eller på svenska (min oversættelse) "Att glömma och att komma ihåg".

När han var på uppdrag glömde han allt annat och hans resultater skulle bli ihågkommen för eftervärlden!

Utan på något sätt eller jämförelse med hans arbete, kan jag känna igen känslan av att bli uppslukad av situationerna och glömma bort mig själv och personliga problem medan fotograferingen pågår. Att mina ödmjuka resultater skulle  "komma ihåg för eftervärlden" är mycket tveksamt. Jag har inte heller den ambitionen.

Bilden här har ingenting med texten att göra.

På återseende från Erik.

Inlagt 2020-02-01 18:44 | Läst 1466 ggr. | Permalink

"Håller med dig, ett bra sätt att rensa hjärnan och fylla på energi är att fotografera. Mvh/Gunte.."


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
"Glömma bort mig själv och personliga problem medan fotograferingen pågår". Känner mig träffad av dom raderna. Förr i tiden kunde jag åka ut i skogen några timmar sedan hem igen. Sedan några år fungerar det inte så. Åker jag ut så får jag inte ha någon tid då jag måste vara hemma. Då kan jag inte koncentrera mig på motiven. Jag kommer när jag är färdig, om 3 timmar, om 10 timmar eller nästa dag. Hemkomsten får styras av min lust att vara ute. Eftervärlden bryr sig nog inte sig om mina bilder men jag är glad om något av mina barn titta på dom någon gång i framtiden. Idag åker jag aldrig ut mer. Har helt tappat lusten att fota. Kommer jag till Jokkmokk kanske jag får lust igen.
Sten
Svar från Erik Madsen 2020-02-02 21:41
Hej Sten.
Under många år var jag mycket engagerad i vintage-bilmiljön och hade till och med en Volvo Amazon. Jag skrev och fotograferade för en dansk månadstidning om veteranbilar. På grund av misslyckad hälsa kände jag mig tvungen att sälja Amazonen i 2016. Under en lång tid efter det hade jag helt förlorat lusten att ta itu med veteranbilar och drog mig också mer obevisat från miljön. Fotograferingen var ett stort nöje bredvid bilarna och lyckligtvis kan jag nu gå ut och fotografera med hjälp af min elektriska skoter och kryckorna.
Jag hoppas att du får fotogleden tillbaka. Det hjälper mig åtminstone när vädret är bra.
Ha det bra.
Hälsningar. Erik.
Håller med dig, ett bra sätt att rensa hjärnan och fylla på energi är att fotografera.
Mvh/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2020-02-02 21:41
Hej Gunte - tak for dine kommentarer.
Mvh. Erik.