Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Bilddagbok # 2496 / Han gjorde det igen!

ROSKILDE, DEN 21. JULI 2022.

Den blygsamma och väluppfostrade "nordjyde".  Jonas Vingegaard.

Idag var en fantastisk etapp i TdF med Jonas som suverän vinnare. För andra gången tog han segern före Tadej Pogačar på en berömd bergsetapp i årets Tour de France.

På den sista krävande nedförsbacken höll det på att gå fel för Vingegaard, men det räddade han i sista stund. När Pogâcar kraschade lite senare visade Vingegaard stor sportslighet genom att vänta på sin konkurrent. Men han körde ifrån honom på den sista stigningen upp till mål och vann etappen med 1,04 och leder nu TdF med 3,26 innan de sista 3 etapperna.

Han har redan säkrat den prickiga "bjergtrøje"

På gensyn //ERIK//

Inlagt 2022-07-21 21:58 | Läst 1036 ggr. | Permalink

"Spännande! Bara tre etapper kvar, hoppas det håller! Många hälsningar/ Björn"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Schysst snubbe! Honom gillar jag! :)
/B
Svar från Erik Madsen 2022-07-21 23:24
Fuldstændig enig.
Mvh. Erik.
Spännande! Bara tre etapper kvar, hoppas det håller! Många hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2022-07-21 23:43
Hej Björn - tak for dine kommentarer.
"Vi krydser alt hvad vi kan", som vi säger på danska. Det betyder, att vi håller tummarna för att det ska lyckas.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej,
Suveränt bra kört av Jonas. I år är han bäst i TDF.
Han är en riktig sportsman.
Nu får drottningen adla honom. Sir Jonas blir bra.
Alla danskar grattis
Bob
Svar från Erik Madsen 2022-07-21 23:39
Hnej Bob - tack för dina kommentarer.
Håller med och han var nummer 2 förra året, då han jo skulle åka som "hjælperytter" för Primož Roglič.
Jag ska erkänna att jag satt och skrek kör Jonas, men det slutade med att jag var stolt över att han väntade. Det har också uppmärksammats i hela cykelvärlden.
Han vill inte bli adlad – det använder vi inte i DK, men han kanske skulle kunna få någon form av medalj ? Riddarkorset. Det har den danske astronauten Andreas Mogensen och trummisen Lars Ulrich från bandet Metallica fått
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Det var ren skräck där en sekund, jag skrek och frun som inte tittade just då trodde jag hade skadat mig. Men vi klarade oss båda två helskinnade igenom den etappen också. Igår fick vi sätta på aircondition för det var runt 32 både inne och ute och inte går det att se ett cykellöp i 32C, men cykla i den temperaturen kan de visst 😮. Van Aert gjorde ett fantastiskt ryck på slutet, jag trodde han var helt slut efter att legat i täten hela loppet. Kuss gjorde också en fin insats för att nå täten. Det är ju spännande detta
Grattis! Jag har fått information från en säker källa sedan jag kom hem igår att Danmark nu har mycket goda möjligheter att vinna detta. Jag fick muntliga referat från både etapp 17 och 18 vid middagen igår bl a om det sportsliga att invänta konkurrenten efter vurpan.
Hälsningar Lena
Det var stort av honom att invänta konkurrenten. Grattis Danmark.

MvH
Johnny
Vingegaard Vingegaard Vingegaard! Hej Erik! Jag såg alltsammans, hur sportslig han var och hur elegant han tog segern. Skandal bara med motorcyklisten som fick en cyklist att krocka, men den motorcyklisten blev avstängd.
pdahlen 2022-07-22 12:47
Såg att cyklisten var otroligt arg på motorcyklisten, men förstod inte helt varför. Antar att bilen stannade för att någon välte framför den. Motorcyklisten skulle kanske ha släppt förbi cyklisten som kom i hög fart? Han hade kanske dålig koll bakåt? Tycker det är konstigt att man inte motorcyklister och bilar kör in i cyklisterna, det är ju otroligt trångt och cyklisterna har ju inga backspeglar 😊, men de ändrar ju riktning lite hur som helst tycker jag
Vibybo 2022-07-22 14:24
Såg direkt det var motorcyklistelns fel. När något började hända framför bilen, låstes mc förarens blick där och han såg inte cykeln i backspegeln utan hamnade bredvid bilen i den smala delen, blockerade vägen totalt då båda motorfordonen bromsade. Allt detta inom 2 sekunder. Mc föraren skulle helt enkelt inte köra på ett sätt så han riskerade tränga eller blockera bakomvarande, utan antingen glidit förbi situationen framför eller inte överhuvudtaget kört så nära bilen.