Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Roskilde-bloggen # 2936: Skomagergade i svart vit.

Bildtexterna finns under bilderna.

"Frellsen Chokolade" är ett danskt företag som grundades 1897 i Slagelse. Huvudkontoret och fabriken har legat i Roskilde sedan någon gång på 80-talet. De har ett 30-tal butiker över hela Danmark.

Matas är en dansk detaljhandelskedja som grundades 1949. Matas är en förkortning för "Materialisternes Aktieselskab". Kosmetika, personlig vård, hälsoprodukter mm säljs.

Søstrene Grene grundades i Århus, Danmark 1973. Butiken är känd för att handla med unika och kreativa produkter som täcker allt från heminredning till hobbyartiklar.

Mr Momopol grundades i Roskilde 1923 och ägs idag av 3:e generationen. De erbjuder ett brett urval av kläder för pojkar och män.

Fotograferad den 31 augusti 2024 med min "Poor man's Leica" - Fujifilm X100F med Fujis Acros-simuleringen.

På gensyn.

Inlagt 2024-09-18 22:58 | Läst 255 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Frellsen choklad låter spännande, kunde vara givande med ett besök där, kanske finns i Hilleröd, Frederiksværk eller Frederiksund ska ta en kik. Søstrene Grene har startat ett antal butiker i Sverige, har handlat en hel del där, eller mest är det dottern men de har en trevlig mix av prylar
Svar från Erik Madsen 2024-09-19 10:32
Hej Peter D. - tack för dina kommentarer.
Frellsen har 38 butiker i DK även i Hillerød - Frejasvej 32.
Våra döttrar och min fru handlar också ibland hos "Søstrene".
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! Där kom din fina svartvita serie! Det är något särskilt med monokromt och det passar för den här typen av motiv (med flera förstås). Svårt med favoriter, men jag fastnar för linjespelet i bild två. Sedan är det något särskilt med bild fem också och jag tror att det beror mycket på molnen som dyker upp bakom huset och skiljer det från den mörkare delen av himlen.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2024-09-19 20:52
Hej Bjarne - tack för dina kommentarer.
Jag försöker fortfarande förbättra och testa svartvit fotografering. Det är inte för att "koketterar med min okunnighet" jag skriver detta. Jag håller med och gillar också nummer 2 bäst De andra var nog lite för mörka. Jag har använt spotmätning på alla och det är också en del av testet här. Det kan jag också bli bättre på, om det överhuvudtaget är något som är nödvändigt för mig med de nya kamerorna och EVF-sökarna och AEL-funktionen.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Spännande och känsliga bilder i fint svartvitt.
Svar från Erik Madsen 2024-09-19 20:55
Hej Morgan - tack för dina kommentarer.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svartvitt passar fint till dessa motiv. Trevligt med historia! Mvh Wolfgang
Svar från Erik Madsen 2024-09-19 21:02
Hej Wolfgang - tack för dina kommentarer.
De blev nog lite för mörka, med undantag för nummer 2. Jag lekte lite med spotmätning. Det är nog inget jag kommer använda så mycket.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Wolfgang 2024-09-19 23:57
Spotmätning kan Du prova på motivets mellangråa ytor.