Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1108 / Aktuel vejrsituation i Roskilde - Knud er på vej !!!

__________________________________________________________________________________________

Roskilde, den 21. september 2018 kl. 13.56.

Stormen Knud er på vej ind over her lige nu. Hold på hat og briller :-)

Som dokumentation følger her 3 "Dogme EM" fotos.

*

**

***

Hälsningar från Erik.
© emfoto43 / Roskilde.

Inlagt 2018-09-21 14:03 | Läst 1428 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag ser på vädersidorna att Sverige och i viss mån Danmark slipper en aning lindrigare undan än vad som först spåddes, Norge får ta smällen. Om nu väderspådomarna stämmer, visar sig framåt kvällen ;-)
Svar från Erik Madsen 2018-09-21 15:40
Du har rätt Christer. Jag var tvungen att skynda mig för att komma först med "sensationen" medan den var mest dramatisk :-) Det är nu bara vanligt regn och lite normal höstvind.
Tack för att du håller ögonen på situationen :-)
Hälsningar. Erik.
aasaboe 2018-09-21 15:57
Vi är petnoga med att hålla reda på ovädren efter några smällar i hus och apparater genom åren. Jag var nyss ute med Amba, plötsligt ökade vinden och mörka moln började dra in. Verkar komma från Danmark, exporterar ni ovädret kanske? ;-)
Svar från Erik Madsen 2018-09-21 16:14
Det är förståeligt om du har varit ute för våldsamt väder på din egen kropp. Det är norra Jylland där det är värst, men det går österut till dig och Bornholm.
Hälsningar. Erik.
Blåser hårt gör det i Gbg, dock knappast storm, kanske 18-20 i byarna. Dina bilder påminner mig också mer om regngrått väder, hälsningar/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2018-09-21 21:10
Hej, Björn.
Det var medvetet att jag gick med på sensationsvågen :-)
Nordvästra Danmark känner emellertid hårt av resterna av "Knud" och den är på väg mot Bornholm - sägs det.
Hälsningar. från Erik.
Håller med dig känns mer som "normal höstväder". Läste att i Danmark röstar man fram namnet på stormen, stämmer det? medan i Sverige tittar man i almanackan.
Knud, Urd och Alexander – namngivningen av stormar har på senare år utvecklats till ett samarbete mellan Danmark, Norge och Sverige. Men alla har sin egen metod.
– Vi tar fram fem namn så får de anställda på DMI rösta om ett, säger Michael Selbæk, arbetsledare på Danmarks Meteorologiske Institut.
Allt enligt Göteborgs Posten.
/Thomas
Svar från Erik Madsen 2018-09-21 22:06
Hej Thomas.
De mesta av Danmark fick mycket regn och vind, men i de nordvästra delarna fick de lite mer. På Bornholm hade de en sommardag (över 25 grader), men kl. 16.15 slog stormen dem och temperaturen sjönk på 15 minuter till 14 grader !!
Jag måste erkänna att jag inte vet hur man ger stormarne namn.
Hälsningar. Erik.
Hej Erik! Ja visst ser molnen hotfulla ut. Det blev inte så farligt i Skåne. Hoppas att det inte blev så illa i Roskilde heller! Helt rätt att göra bilderna lite mörkare och i svartvitt. Det framhäver den hotfulla stämningen på ett bra sätt.
Vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2018-09-23 19:29
Hej Bjarne.
Knud var nådig overfor Roskilde, det gik mest ud over nord Jylland. Men lidt sensations stemning var for fristende for den lokale fotograf (mig) :-)
Mvh. Erik.