Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 783 / Stormflod.

________________________________________________________________________

Stormfloden i Roskilde Fjord var knappt lika våldsam som det var varslad och lyckligtvis för det. Det var fjärde gången på 5 år som det slog samma områden längs Roskilde och Isefjord. På grund av alltför många instanser och invånarnas klagomål tar det för lång tid att upprätta kustskydd. Runt här var det Jyllinge som återigen var tvungen att stå för det värsta. I Roskilde har man kommit igång med den första fasen av kustskydd.

https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-739-kystsikring-kustskydd.htm

Bildtexterne är under bilderne.

Det är Vikingeskipsmuseets fasad till höger på bilden. Den här gången hade de förstärkt avskärmningen av fönstrene. När stormen "Bodil" slog til i 2013 gick flera av fönstrene "i stykker" och vatten gick in i museet.

Roskilde hamn med "Water Tubes".  i Jyllinge var de mycket väl förberedd den här gången och hade satt Tubes med hjälp av många frivilliga som hjälpte "Beredskabsstyrelsen".

http://www.nofloods.dk/?keyword=water%20tube&ppc_keyword=water%20tube&gclid=Cj0KCQjw4eXPBRCtARIsADvOjY03ov3g4EuYTCf_-bwn70L1GA4yin-eVFY2FuoKwF0umIg26KCY9lMaAktQEALw_wcB

Hälsningar från Erik
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2017-11-01 16:31 | Läst 1152 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det moderna samhället tål kanske inte så mycket natur, naturen är kraftfull, nyckfull.
Svar från Erik Madsen 2017-11-01 20:06
Det verkar som om man inte har tagit naturens krafter på allvar. Detta gäller för många platser runt om i världen.
Hälsningar. Erik.
Jag läser Stefans kommentar och tänker att naturen kanske har tröttnat på oss för dess nyckfullhet och kraft blir allt mer omfattande :-)
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2017-11-01 20:12
Vi människor tenderar att reagera för sent på risken för eventuella naturkatastrofer.
Idag kommer de givetvis med större frekvens och större kraft.
Hälsningar och ha en bra kväll.
//Erik//
Vi människor är ganska uthängda när naturen visar sin kraft ... (och oftast är vi själva orsak till problemen).
- hawk
Svar från Erik Madsen 2017-11-01 20:20
Du har rätt Håkan.
Och i vårt fall vid Roskilde Fjord är en del av problemet att människor inte kan komma överens om hur man ska hantera problemet. Det finns för många olika riktade intressen. Både från myndigheterna men också från invånarna. De som bor i främre raden till vattnet är mer villiga och redo att betala för diket, medan de som bor lite längre inåt är knappast så villiga. Myndigheterna kan inte ens enas om vem som ska betala och vad med naturvård etc.
Tack för dina kommentarer.
Med många vänliga hälsningar från Erik / DK.
Naturen rår över oss och då stormarna sätter in så kan det vara svårt att skydda sig i kustbanden. På många håll byggs det utan tanke på att det finns naturkrafter och blir sedan förvånad när det händer.
Bra att vara förberedd på hårt väder också.
Svar från Erik Madsen 2017-11-02 13:05
Jag håller med om att man inte alltid tänker på när man ska bygga vid vattnet. Just i Jyllinge är det ett mycket populärt sommarstuga område och det har varit och är alltid mest attraktivt att ligga så nära vattnet som möjligt. Du vet fastighetsmäklarnes slogan: Location - location - location.
Med vänliga hälsningar, från Erik.