Linmajon skrev:
Om 300D har samma fart i AF som 10D (vilket det påstås att den har) är den sannolikt mycket...MYCKET snabbare och säkrare än både 828 och A1 som ju bygger på kontrastdedektion.
Jo, jag skrev "om dom kommer i närheten". Jag är medveten om att det blir svårt för dem att ens komma i närheten & har tyvärr mina farhågor om att jag kommer att bli besviken, men vi får väl se. Minolta skryter ju med sitt nya målsökande system, om det ska fungera så måste ju AF vara grymt snabb. Den som lever får se...
Det jag dock ser som det största problemet med kontrastavkänningen på D7i är dess oförmåga att hitta skärpa i motljus, det måste bli mycket bättre på A1.
Detta med AF-snabbhet, säkerhet är väl det som jag ser som 300D:s klart största fördel jämtemot dom andra två. Med min typ av fotograferande så nöjer jag mig dock med en AF-snabbhet/säkerhet typ Olympus E-10 som jag använt en del, bortsett från i AF så är E-10 dock en plåga i långsamhet...
A1/828:s AF bygger som du säger på kontrastavkännande, vad kallas metoden som SLR:arna använder & varför klämmer man inte in det i dom andra? Är det dyrt eller finns det tekniska skäl, vad använder E-10 sig av för system, den känns minst dubbelt så snabb som min D7i & mångdubbelt säkrare?
Linmajon skrev:
Visst...dumt att det inte själv går att välja AF-metod (AI-AF) men den nackdelen är helt klart överdriven och väger lätt med tanke på hur överlägsen AF är.
Det jag undrar över är om det finns andra programbegränsade funktioner, ni som läst bruksanvisningen som nån hänvisade till kanske vet? Vad jag menar är att sådana saker pekar på lågbudget/nybörjarkamera, A1/828 må ha långsammare AF samt mindre sensor men några sådana dumheter har dom inte.
Den extra inmatningsratten saknar jag också på 300D, blev glad när jag såg att Minolta klämt in en sådan på A1, tror tyvärr dock inte att Sony gjort det, eller.
Jag saknar mest en sådan på min D7i när jag kör upplättningsblixt & ska ändra blixtkompensationen, då måste jag idag hålla in en knapp samt knappa bakpå vilket är bökigt. Hade varit perfekt att ha den vanliga kompensationen på främre ratten & blixtkompensationen på den bakre, hoppas att A1 fungerar så.
På tal om blixt, vad har 300D för blixtsynktid & grejar den blixtsynk på tider kortare än det, på det sätt som dom dyrare Canonkamerorna gör?
D7i/A1 synkar på alla tider utan begränsningar i effekt. Om 300D har en långsam synktid & inte klarar blixt på snabbare tider än den (va kallas det på Canonspråk, blixtanv. på tider snabbare än synktid?) så blir det ingen för mig, så viktigt har det blivit med upplättningsblixt för mig i sommar. & jag som hatade blixt förrut...
Linmajon skrev:
828/A1 är säkert mycket bra kameror ändå och har säkert sina köpare. 828-opiken verkar ju inte dum...
Sonyoptiken ser fin ut. Jag är glad att Minolta bibehållit optiken från 7-serien eftersom den nog är det bästa på den kameran. Tur att dom inte fick hybris & försökte sig på att utöka zoomomfånget, allt för stor risk att dom hade förstört optikens prestanda då.
Nu när Minolta behåller samma sensor (samma mp-antal iaf) så tar jag för givet att man förbättrat brusnivån, om Sony grejar det med en 8:a så måste väl Minolta fixa det med en 5:a.
Priserna på Sonyn & Minoltan ser ju ganska så lika ut nu, har en känsla av att Minolta måste gå ner i pris om Sonyn är lyckad, då kanske jag tittar på en sådan eftersom jag är mycket impad över Minoltas blixtsystem tillsammans med min HD5600, vet inte vad Sony har att komma med där?
D7i har dock vissa konstigheter för sig ibland vid upplättning, hoppas att det är löst på A1.
Om 300D tillsammans med den nya zoomen ger lika bra resultat som Sonyn (el. A1) så kan jag vara intresserad, men det kan den väl inte göra med en så billig zoom? Sen var det det här med blixten också, samt att det inte finns andra fåniga begränsningar som är programstyrda...
Annars så är väl ett billigt högklassigt alternativ till 300D Tamronzoomen dom testade i senaste foto (28-85 tror jag), dålig vidvinkel bara men ett högklassigt budgetalternativ eftersom priset för en 300D tillsammans med det borde hamna runt 15 000.
Larsa