Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Lite bra fågelbilder att visa?

Produkter
(logga in för att koppla)
har du varit här hos mig och tagit den eller? : )
Har likadan med hampafrön.
den är väl inte helt vanlig den där varianten
 
fagel.jpg
 
Mycket fågelbilder blev det att gå igenom men ganska likriktat och kanske inte så intressant som bilder betraktat, med några få undantag. Men det är ju bara min egen åsikt, nu blir jag väl avhyvlad längs fotknölarna ;). Har väl inte så många fågelbilder själv men har hittat några andra bilder som jag tycker är värda att visa. Lite ovanliga kanske men som jag ser det mera fantasifulla och bildmässigt intressanta och som sätter känslan i främsta rummet, inte artavbildning, skärpa eller brillians. Fotograferade med leksakskameror:

Örjan Fredriksson 1.

Örjan Fredriksson 2.

Örjan Fredriksson 3.

Örjan Fredriksson 4.

Örjan Fredriksson 5.

Örjan Fredriksson 6.

Tammy Keever 1.

Tammy Keever 2. (Denna är fantastiskt bra).
 
De två sista länkarna verkar inte funka just nu men det var inga problem för en stund sedan. Tror sidan håller på att uppdateras. Prova lite längre fram igen.
 
Nån som vet vad detta är för fågel? (gissar själv på ung kungsörn efter att ha slagit i fågelbok)
/Ulf
 

Bilagor

  • orn.jpg
    orn.jpg
    12.6 KB · Visningar: 653
Jaha, efter att ha tittat på Omars bilder så är det bara att lägga kameran på hyllan :)

Gott Nytt Fotoår på er alla...

Ingemar...
 
Nikodemus skrev:
Omar, hur lyckas du ta såna fantastiska bilder?
Hur kommer Du så nära, gömsle eller?

Gott nytt år, alla!
/Ulf

Hej

Nyckeln är att vara ute så mycket man orkar och hinner. man lär sig var det är bra och lär sig lite hur djuren fungerar.

Jag sitter väldigt sällan i gömsle, än så länge aldrig åtlat fram något. Utan fotar mycket från fots och från bil. Bil är ett utmärkt gömsle, man skrämmer inte djuren så mycket om man är sitter i bilen. När jag är ute så brukar det vara många fågelskådare där, problemet kan vara att de går ur bilarna, skrämmer bort det mesta typ 200m och sätter sdan upp tubarna som förstorar ca 20-60X för att kolla på fåglarna. Jag är själv gammal fågelskådare :) :) :) :)

Idag stod jag vid en bäck och inväntade rördrom i camodräkt, den var för långt borta, men en ekorre hoppade omkring mig på ca 1-2m avstånd i ca 10min utan att se mig, tyvärr har jag en närgräns på 4.5m på objektivet, så jag kunde inte fotade den.

Jag lade ut några till som jag fotat idag från bil med camokläder och handskar på mig, gäller att röra sig väldigt långsamt, klicka bara på orginal under bilderna.

http://www.pbase.com/omar_brannstrom/image/54197175

http://www.pbase.com/omar_brannstrom/image/54195530

http://www.pbase.com/omar_brannstrom/image/54196750

http://www.pbase.com/omar_brannstrom/image/54196938


Bästa hälsningar

Omar Brännström
 
Fantastiska bilder Omar och ett skönt ljus, trots dina klagomål. Eftersom jag inte har något förflutet som fågelskåfare men gillar att fota fåglar så undrar man ju givetvis var alla roliga fåglar finns. Finns det någon webplats eller bok som kan ge tips om s.k. säkra ställen? /Gunnar
 
Omar skrev:
Hej

Nyckeln är att vara ute så mycket man orkar och hinner. man lär sig var det är bra och lär sig lite hur djuren fungerar.

Att du är ute mycket Omar, det syns verkligen i dina superläckra bilder!

Mvh.

/Janne
PS stoppa gärna ner en mellanring eller två, i samma ficka som convertern ;-)
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.