Annons

Hur far man folk att le?

Produkter
(logga in för att koppla)

Rudie

Avslutat medlemskap
Ibland när man ska plåta porträtt och verkligen behöver ett leende så kan de vara omöjligt att få personen i fråga att just le.

Vad har ni för trick?
 
Haha, vad lustigt, jag har precis motsatt problem, hur får man folk att INTE le och INTE titta in i kameran?
 
alltså det beror ju helt på situationen. men ibland funkar det att prata till vuxna som om de vore små barn. det brukar de tycka är jätteroligt. fast man kan ju inte fota mitt i ett asgarv, men när de väl skrattat färdigt så brukar ett leende dröja sig kvar i ansiktet, och då kan man fota. fast det här fungerar inte på alla, vissa kan nog bli sura i stället. men man får känna av situationen.
 
Det är det jag brukat vara påväg att göra varje gång. Har nämligen jobbat ett tag som skolfotograf :)
 
du menar folk som tar sig själva på för stort allvar? det är inte alla som vill le, och ibland får man respektera det. men man kan ju försöka lirka lite... som sagt, det beror helt på situationen. om man kommer till fotograferingen glad, öppen och positiv så smittar det av sig. leendet behöver inte sitta i mungiporna, det kan lika gärna sitta i ögonen!

om du har varit skolfotograf - tänk på hur du gjorde med de 14-åriga tjejerna som absolut inte ville le. vad sa du till dem?
 
Skratta annars får du stryk.

Det var tusan vad arg du ser ut! Är du det?


Vill man ha allvarliga bilder är det bäst att ta dem först, för har man väl fått igång personen är det svårt att få den att sluta.
 
Ett knep som jag läste i en tidning (har inte testat själv) är att be den som ska fotograferas att le sitt allra mest överdrivna leende och sen slappna av. När han/hon slappnar av tar man kortet för då har muskulaturen i ansiktet kvar lite av leendet...
 
Be dem se allvarliga ut om du vill att de skall skratta/le, och vise versa om du vill att de skall vara allvarliga.

"Jag som ser så löjlig ut allvarlig" respektive
"Man kan väl inte skratta på beställning heller"

Fungerar troligen inte på de som går i skratt grupper och liknande dock :)
 
Jag brukar be dom, på min snällaste och gladaset röst, att se nu riktigt jävla arg och farlig ut!
På dom flesta så kommer ett leénde fram då.
 
Säg till den/de fotograferade att de ska säga:
"...ett, två, tre griiiiiis. (svensk motsvarighet till det engelska). Brukar funka bra att trycka av på det långa i:et.
 
Skulle fota komfermander. Va kaltoch jävligt ute så de stog bara där och va griniga och ville in. då började jag babbla om kändisar och fotografer. (Stod massa föräldrar bakom mig med kameror med) när man hadde gämfört dem med ett par kända personer log de alla!
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.