Annons

Fotokungen - konkurs?

Produkter
(logga in för att koppla)

Simon Karlsson

Aktiv medlem
Var inne på Fotokungen för att kolla tillgängligheten på en produkt. Ser du en liten notis i ena hörnet om att butiken är stängd pga konkurs. Gäller det bara "butiken"? Verkar fortfarande gå att beställa produkter men det känns lite svajigt om man inte vet om återförsäljaren kommer leva vidare.
 
Konkurs inledd 2024-10-03

Jag är inte förvånad då jag tidigare noterat att omsättningen sjunkit en hel del ihop med visst underskott, plus att de helt enkelt inte har sålt en del saker i de övre segmenten. Säljer man inte t ex Z8 och Z9 så tappar man ju den typen av kunder.
 
Väldigt tråkigt. Alla fotobutiker har lagt ner i de senaste tre städer jag bott i. I slutet levde dom på prints, passfoton och instax grejer. Som tur är finns Götaplatsensfoto en bit bort. Detsamma gäller musik affärer. Men det blir ju så när folk köper allt online. Själv vill jag känna och hålla i det som jag köper. Från slutarljudet till kvalitén i huset. Jag har stött på många som klagar på att fotobutiker och gitarraffärer försvinner samtidigt som de köper allt online.
 
Nedläggningen av affärer beror på att vi hellre handlar på nätet.
Priset är viktigare än allt annat.
Det går bra att besöka en butik för att få klämma och känna, men sedan bär det hemåt till datorn där beställning sker.
 
Nedläggningen av affärer beror på att vi hellre handlar på nätet.
Priset är viktigare än allt annat.
Det går bra att besöka en butik för att få klämma och känna, men sedan bär det hemåt till datorn där beställning sker.
Det tycker jag är ett struntargument i det här fallet. Fotokungen har haft en webbhandel också, precis som de andra fysiska butikerna i Stockholm som det är något med. Har man inte en (vettig) webbhandel också så är man nästan dömd till undergång. Den fyller dessutom en funktion för att faktiskt veta om prylarna finns i butiken eller inte...
 
Ja. Tråkigt även om jag fått uppfattningen att Fotokungen varit på dekis rätt länge. Själv prioriterar jag högt att det finns en fysisk butik. Det får vara dyrare inom rimliga gränser, jag tycker man får igen det i längden. Men jag bor ju också i Stockholm och har möjligheten. Däremot finns det ju inte underlag för att ha fotobutiker i var och varannan svensk medelstor- eller rentutav småstad. Och för de som bor där blir ju näthandeln en klar vinnare…
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.