ANNONS
Annons

Flyttning av forumtrådar

Produkter
(logga in för att koppla)

avlustat_medlemskap180119

Avslutat medlemskap
Hej!

Jag tycker att forumtrådar flyttas lite godtyckligt och i vissa fall kan det bli katastrofalt fel.

Senast i forumet "Fotosidans Forum > Utrustningsfrågor > Sony (Konica Minolta) - kameror och objektiv" så fanns en väldigt populär och givande tråd om Sony A850 och A900.

Nu har den huxflux flyttats till "Fotosidans Forum > Annat > Långa diskussioner, debatter".

Det är ett forum som inte indexeras och beskrivs så här: "Långa trådar och trådar där allmängiltiga frågor/saker debatteras/diskuteras. Påminner om vs forumet fast här behöver inte två saker ställas mot varandra. Visas inte på index."

Det här är riktigt dåligt tycker jag!
Den diskussionen är väldigt trevlig och visst har den blivit lång, men väldigt givande. Ibland slumrar den en stund för att sedan vakna till liv igen. Trevlig ton och även om det ibland blir lite OT, så lyckas den hitta tillbaka till kärnämnet. Mycket givande för de som har eller är intresserade av Sonys fullformats-kameror. Nya besökare har kommit in

Fotosidans forum är ju uppdelade på ett logiskt sätt efter inriktningar och utrustningsfrågor bl.a., men det här faller ju helt utanför det. Det enda trådarna i detta forum har gemensamt är att de är långa.

Riktigt tråkigt och jag uppmanar Fotosidan att flytta tillbaka A850-tråden till Sonyforumet.

Behåll gärna långa trådar-forumet, men lägg istället länkar där till de aktuella trådarna och låt dessa ligga kvar på sina rätta ställen.

UPPROP

Det här kan vara som en namninsamling.
Skriv ett inlägg här om ni håller med mig och vill flytta tillbaka tråden, eller om ni tycker det här är en bra ide så skriv det


/Mats
 
Tråden lider av en dåligt förklarande rubrik och i kombination med forummail om nya inlägg så torde den bara vara intressant för de som redan skrivit i den och därför inte lika viktigt var den ligger. Därför flyttades den. Det var inte meningen att trampa någon på tårna. Vad skulle den ha för lämplig rubrik?
 
Tråden lider av en dåligt förklarande rubrik och i kombination med forummail om nya inlägg så torde den bara vara intressant för de som redan skrivit i den och därför inte lika viktigt var den ligger. Därför flyttades den. Det var inte meningen att trampa någon på tårna. Vad skulle den ha för lämplig rubrik?

Ska man byta namn på den borde den heta "Sony A850 och A900".

Annars är inte namnet missvisande, den skapades då Sony A850 reades ut under en kort period för 13000 kr. Den är absolut intressant för andra än en liten skara. Det tillkommer nya personer hela tiden, bpde de som skaffar sig en Sony FF-kamera och även en del intressanta inlägg från de som har Canon och Nikon. Väldigt mycket trevliga och värdefulla vinklingar har tagits i tråden och den lyckas alltid hålla sig till ämnet.

Just den här tråden är en guldklimp på fotosidan och det är jättetrist att döda den för att den är lång.

Tror att vi är många som skulle uppskatta att den flyttades tillbaka till Sony-forumet där den hör hemma.

Tack på förhand
/Mats
 
Jo, om ni ändå vill städa upp lite och det är enkelt att byta namn på trådar kanske det vore bra att namnändra några andra aktuella trådar i Sonyforumet också. Det finns ett par modellrelaterade trådar som tenderar att bli långa och har litta udda namn.

Tråden: "Sonys spegellösa kameror lanseras om någon dag [NEX-3 & NEX-5]"
Kunde namnändras till: "Sony NEX-3 och NEX-5"

Tråden: "Annorlunda kameror - Pellix A33 och A55? presenteras av Sony 24 aug"
Kunde namnändras till: "Sony A33 och A55

Tråden "Sony A560&A580"
Kunde namnändras till: "Sony A560 och A580


/Mats
 
En annan grej om flyttade trådar är ju att då fort någon skriver en rad om sensorrengöring någonstans på forumet så flyttas den tråden till "stora tråden om sensorrengöring" vilket har gjort att den tråden består till större delen av folk som frågar om sensorrengöring och folk som hänvisar till "stora tråden om sensorrengöring" i en lång rad efter varandra och ett och annat vettigt inlägg emellanåt.

Vore det inte bättre att hänvisa till stora tråden och sedan slänga/låsa nya trådar i ämnet? Stora tråden blir ju helt oöverskådlig på det här sättet!
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.