Annons

Är detta OK?

Produkter
(logga in för att koppla)
lottawe skrev:
Jag ägnar åtskilliga timmar sedan många många år tillbaks till att ideéllt bidra till att kommunens medborgare och barn har en gymnastikklubb med ledare, styrelse o.s.v.

Men hallå här, du klagar över att människor skickar in sina bilder till kommunen med sina enligt dig "fulavtal" får ta del av deras bilder, givetvis är du upprörd du tjänar pengar på bilder och de som inte följer en av de få priskarteller som är tillåtna (BLF) är onda människor. Om någon annan bransh inom den EU skulle sammarbeta och sätta ett pris som ska gälla så drabbas dem av miljonböter, men just fotografer tillåts att ha en skadlig priskartell som endast gynnar mediokra s.k fotografer.

Samtidigt så sysslar du själv med samma sak, du fuljobbar gratis, du stjäl andras möjlighet att tjäna pengar på att driva en kommersiell gymnastikklubb genom att du prisdumpar hela marknaden med ditt fularbete som du inte debiterar enligt den rådande kartellprislistan för gymnastiklärare. Snacka om hyckleri på högnivå! Givetvis kommer det alltid finnas människor som gör saker gratis, bilmekanikern hjälper sin granne gratis, lille kalle klipper gräsmattan åt sin granne som är pensionär, etc, enligt dig så är samtliga svin som stjäl någonannans möjligheter att tjäna pengar! Om du kan leverera kvalité så kan du nästan debitera vad du vill, de som inte kan leverera tillräckligt bra och leva på det utan konstgjord andnning kanske ska byta yrke?
 
Senast ändrad:
Nä Stefan. Det är inte jämförbart. Jag skulle kunna förklara varför, men ber dig tänka på skillnaderna själv ett varv till..

Jämför gymnastikklubben (som ägnar sig åt trampett och redskapsgymnastik) med den lokala innebandy- eller orienteringsklubben typ. Menar du att sådana klubbar skulle kunna drivas som kommersiella företag med anställda? Vad skule då medlemsavgifterna hamna på då och hur många skulle ha möjlighet att vara med i en förening om det var så?
 
lottawe skrev:
Nä Stefan. Det är inte jämförbart. Jag skulle kunna förklara varför, men ber dig tänka på skillnaderna själv ett varv till..

Jämför gymnastikklubben (som ägnar sig åt trampett och redskapsgymnastik) med den lokala innebandy- eller orienteringsklubben typ. Menar du att sådana klubbar skulle kunna drivas som kommersiella företag och fungera vinstgivande utan ideellt arbetande eldsjälar i klubbarna?

Givetvis skulle de kunna vara kommersiella om inte personer som du gick in och dumpade hela marknaden!
 
1dmk4 skrev:
Givetvis skulle de kunna vara kommersiella om inte personer som du gick in och dumpade hela marknaden!
Nej. Där är du inte insatt. Gemene man som vill ha och bör få möjlighet till motion och fysisk träning skulle inte ha råd med de avgifter klubbarna då skulle behöva ta ut.
 
lottawe skrev:
Nej. Där är du inte insatt. Gemene man som vill ha och bör få möjlighet till motion och fysisk träning skulle inte ha råd med de avgifter klubbarna då skulle behöva ta ut.

Precis. På samma sätt kan gemene man få skicka in bilder till vilken tävling eller organisation han vill utan att för den skull kräva betalning. Tänk ett varv till.. eller hur var det?
 
lottawe skrev:
Nej. Där är du inte insatt. Gemene man som vill ha och bör få möjlighet till motion och fysisk träning skulle inte ha råd med de avgifter klubbarna då skulle behöva ta ut.

Inte? Är alla motionsanläggningar idella här i (S)verige? Att träna på sats kostar väl en sådär 500kr per månad? Menar du att det är något som gemene man inte har råd med?

Om vi blev av med alla fularbetare som saboterar arbetsmaknaden så skulle vi få färre bidragstagare och kanske så skulle vi kunna sänka skatten om vi blev av med maktgalna socialister vid makten (ja även alliansen är socialiser) då skulle människor själva kunna bestämma över sina egna intjänade pengar och lägga pengarna på det de själva önskar utan att någon maktgalen sosse bestämmer att fotboll är en kamratsport som bör premieras med extremt mycket bidrag!

Jag är inte så korkad som du tror, jag jobbar inte på (s)katteverket så jag är inte emot gratis arbete! Men det blir lite löjligt när du försvarar din egen bransh, där alla ska följa kartellprislistan men samtidigt så prisdumpar du själv en annan bransh som i ett fritt land kunde varit kommersiell utan allt för höga avgifter!
 
Johannes, det är en urbota dum jämförelse! Fast ska rätt vara rätt så vill jag ändå påpeka att jag faktiskt inte sagt något annat än att vem som helst kan få nappa och skänka sina bilder heller. Däremot har jag sagt att jag tycker det är illa att kommuner som säger sig vilja ha ett bra företagsliv tillämpar såna fulavtal.

Och att det är urbota dumt att jämföra med idrottsföreningar kan jag grunda på erfarenheter som att ha varit med att starta upp både ett kommunalt gym där jag var ansvarig ett flertal år med inblick både i verksamhet och ekonomi, beräkningar på privat gym-, dans- och aerobicverksamhet plus livslångerfarenhet av föreningar. Jämförelserna ni gör haltar rejält!
 
Är det inte dags att skapa lite perspektiv i tråden??

Jag tycker fortfarande att det är en schysst grej från kommunen. Och ingen fotograf är tvingad att vara med. "Take it or leave it".

Sedan sitter "professionella" fotografer här och klagar. Jämför med olika kategorier som skulle kunna va gratis eller ideella.
Vad är det för summor vi talar om? Hur mycket säljer ni bilder för per år???
Istället för att gnälla, visa framförtterna som yrkesmässiga fotografer och affärsmän istället. Sälj!!!

Och sist men inte minst. Visa känsla och respekt för Entusiasten som brinner för sin hobby och blir stolt över att få visa upp en av sina bilder!!!

Hur emotionell, professionell och kommersiell är du/ni??
 
Och att det är urbota dumt att jämföra med idrottsföreningar kan jag grunda på erfarenheter som att ha varit med att starta upp både ett kommunalt gym där jag var ansvarig ett flertal år med inblick både i verksamhet och ekonomi, beräkningar på privat gym-, dans- och aerobicverksamhet plus livslångerfarenhet av föreningar. Jämförelserna ni gör haltar rejält! [/B]


Problemet är väl att i sosseföreningar så förutsätter man alltid att någon annan ska betala för ens aktiviteter (de som jobbar och betalar skatt)

Du säger själv att det är snudd på OMÖJLIGT att driva en självfinansierad gymnastikklubb. Jag är medlem i en moderatbandyklubb en sådan klubb som anses som väldigt ful av socialister om som inte kan få ett endaste bidrag, jag kan inte ens få ut den där skatterabatten för motion, som jag kan ge alla min anställa om de tex går till sats, förmodligen även om de går på gymnastik. Vi har enorma ytor i golfklubbarna, vi bygger egna hus, vi ger alla betalt från restaurangpersonal, reception, banarbetare för allt detta kostar det mig 4500kr/år eller 375kr/månad (ingår gratis rangebollar). Om man istället skulle hyra en liten gymnastiklokal ett par timmar i veckan av kommunen och betala sin personal (hur många kan det krävas?) avtalsenligt lön vad kan månadskostnaden bli 150kr?, ska vi räkna högt säg att ni har lika höga kostnader som en normal golfklubb som har mycket personal, investeringar och omkostnader 375kr/månad är det inget som en person som verkligen vill syssla med gymnastik är beredd att betala? då kanske man ska lägga ned hela verksamheten om det inte värderas mer än så.
 
1dmk4 skrev:
Om man istället skulle hyra en liten gymnastiklokal ett par timmar i veckan av kommunen och betala sin personal (hur många kan det krävas?) avtalsenligt lön vad kan månadskostnaden bli 150kr?
Ett par är två så beräknar vi utifrån de två timmarna i veckan så täcker kanske med viss tur de 150:-/VECKA upp avgiften till STIM och försäkringar, avgifter till förbund och sådant typ.. Hyran räcker de 150:- inte till ens om vi beräknar per vecka eller då räknar med det lokala aktivitetsstödet (som endast är några ören för medlemmar över 7 år, en del klubbar har en mängd ännu yngre som sådana bidrag ej ges för) och än mindre ledararvoden eller reseersättningar. Fast faktiskt så tillämpas lite sådana arvoden ändå.. Dock räcker 150:- inte till det heller eftersom grupperna har två ledare i vardera. Per vecka! Och redskap mm behövs också.. Räkna ett varv till! Mer realistiskt kan du väl?

Och jag är inte sosse på långa vägar, men jag tror inte heller på moderatbandyklubbar. Särskilt inte som barnverksamhet.
 
Senast ändrad:
1dmk4 skrev:
Inte? Är alla motionsanläggningar idella här i (S)verige? Att träna på sats kostar väl en sådär 500kr per månad? Menar du att det är något som gemene man inte har råd med?
500:/månad är nog jävligt hårt för många barnfamiljer för att deras barn ska kunna träna.

(Och fö välkomnar inte SATS barn heller. Det går därför inte att jämföra med föreningar som riktar sig till sådana.)
 
lottawe skrev:
Ett par är två så beräknar vi utifrån de två timmarna i veckan så täcker kanske med viss tur de 150:-/VECKA upp avgiften till STIM och försäkringar, avgifter till förbund och sådant typ.. Hyran räcker de 150:- inte till ens om vi beräknar per vecka eller då räknar med det lokala aktivitetsstödet (som endast är några ören för medlemmar över 7 år, en del klubbar har en mängd ännu yngre som sådana bidrag ej ges för) och än mindre ledararvoden eller reseersättningar. Fast faktiskt så tillämpas lite sådana arvoden ändå.. Dock räcker 150:- inte till det heller eftersom grupperna har två ledare i vardera. Per vecka! Och redskap mm behövs också

Det finns ingen möjlighet att en gymnastikklubb som hyr en lokal ett par timmar i veckan skulle ha högre kostnader än en helt självfinansierad golfklubb som lever helt utan bidrag har.

Om ni nu är så få som är intresserade av gymnastik så blir givetvis kostnaden högre per utövare, så fungerar marknadsekonomi, om gymnastik är en udda förtelese så får de som sysslar med det betala vad det kostar, om de inte vill betala vad det kostar lägg ner så fungerar det! Ingen tvingar er att spela kommersiellmusik, det finns licensfri musik ni kan spela när ni hoppar runt som inte tvingar er att betala pengar till STIM. För att återkoppla tillämnet om man inte har råd att betala fullpris för fotografier så får man nyttja fulbilder dvs gratisbilder! Ingen tvingar en att köpa det dyraste alternativet! Skippa STIM helt enkelt!
 
lottawe skrev:
500:/månad är nog jävligt hårt för många barnfamiljer för att deras barn ska kunna träna.

(Och fö välkomnar inte SATS barn heller. Det går därför inte att jämföra med föreningar som riktar sig till sådana.)

Det är säkert dyrare än så har inte ägt ett träningskort på 10år då jag tycker de tar hutlöst betalt för att lyfta skrot!

Men om man i en arbetandefamilj inte har råd att avvara 500kr för barnens fritidsaktiviterer så är det inte fel på föräldrar eller barn, det är frukten av ett socialistiskt förtryckar system som går ut på att göra människor till fattiga slavar! Där den enda idrotten som är fin är den socialistiska bidragsfinansierade teamidrotten, där laget är starkt inte individen!
 
1dmk4 skrev:
Men om man i en arbetandefamilj inte har råd att avvara 500kr för barnens fritidsaktiviterer så är det inte fel på föräldrar eller barn
Ridning är ett exempel på aktivitet som jag känner flera barn som inte får utöva p.g.a. ekonomin. Hockey är en annan.. Och de aktiviteterna drivs i föreningar med rätt låga medlemsavgifter ändå, men många föräldrar har inte råd med utrustningen, cupkostnader mm oavsett.

Jag tycker inte att det är så konstigt många gånger heller om föräldrar saknar arbete eller har en mängd barn som ensamstående eller så.. Däremot tycker jag det är jäkligt konstigt om föräldrarna har råd att supa upp den summan på krogen eller själv gå på SATS men inte att ge barnen.. Med prioritering kan en del, men fortfarande inte alla. Det är rätt lätt att förstå så som arbetssituationer ser ut i samhället och på tal om arbetssituationer så borde kommunerna måna mer om näringslivet och företagandet i dem! Men inte för den saken utrota föreningslivet då;)
 
1dmk4 skrev:
....skulle ha högre kostnader än en helt självfinansierad golfklubb som lever helt utan bidrag har.
Jag kan inte låta bli att fråga vad din teori om vad bidragen ligger på är? Hur många kronor du beräknar till bidragspengar när du snackar som du gör om sosseföreningar resp. moderatföreningar..

Sanningen är att det föreningar får i lokalt stöd handlar om några ören per medlem över 7år och tillfälle, men jag utgår från att du gissat dig till fantasisummor även där? Föreningar är snarare lönsamt än en förlust för kommuner. Bara så du vet!
 
lottawe skrev:
Ridning är ett exempel på aktivitet som jag känner flera barn som inte får utöva p.g.a. ekonomin.
Ridning är väl en sån aktivitet som inte får speciellt mycket statliga (eller kommunala) bidrag? Jag misstänker att det delvis beror på att det är en "tjejsport".
 
afe skrev:
Har kommuner inga intäkter? De tar ju ut diverse avgifter för allt möjligt, hyr ut lokaler, driver bussbolag, energibolag med mera.
Ja, det stämmer i många fall, men kommuner ska inte driva affärsverksamhet. Det undergräver marknaden för riktiga företag.

Jag tycker en kommun bör gynna den lokala företagsamheten om möjligt, och det gör de inte genom att t.ex. använda gratisbilder eller ta in praktikanter på "riktiga" jobb.
Varför ska jag mina skattepengar användas för att "gynna den lokala företagsamheten"? Kan inte den lokala företagsamheten stå på egna ben, utan skattebidrag?
 
PMD skrev:
Ridning är väl en sån aktivitet som inte får speciellt mycket statliga (eller kommunala) bidrag? Jag misstänker att det delvis beror på att det är en "tjejsport".
Här får ridningen detsamma som gymnastiken, judon och de flesta andra klubbar typ. De där örena jag påtalade förut.. Den klubb som får mycket bidrag här är mycket riktgit mansbaserad. Det är Hockeyn, men det är nog inte kommunen eller staten som bidrar värst mycket mer till de heller utan företagen. Typ Stora Enso och ett gäng till.. Däremot tjänar kommunen även på hockeyn (om de ändå ska ha en ishall iaf) liksom de gör på andra föreningar med. Förutom att kommuner kan skryta om föreningsliv i sin marknadsföring så hyr de ut lokaler till föreningar för betydligt större summor än vad bidragen ger. Bidragen är småpengar.
 
Senast ändrad:
Peter-L skrev:
Är det inte dags att skapa lite perspektiv i tråden??

Jag tycker fortfarande att det är en schysst grej från kommunen. Och ingen fotograf är tvingad att vara med. "Take it or leave it".

Sedan sitter "professionella" fotografer här och klagar. Jämför med olika kategorier som skulle kunna va gratis eller ideella.
Vad är det för summor vi talar om? Hur mycket säljer ni bilder för per år???
Istället för att gnälla, visa framförtterna som yrkesmässiga fotografer och affärsmän istället. Sälj!!!

Och sist men inte minst. Visa känsla och respekt för Entusiasten som brinner för sin hobby och blir stolt över att få visa upp en av sina bilder!!!

Hur emotionell, professionell och kommersiell är du/ni??

Fuck yeah!
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.