The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straigth 5561 // De e för mycket curlande numera, så varför inte pröva på Äventyrsfotografi?

Gammal äventyrskamera!

Vi omges av tekniska hjälpmedel så vi slipper tänka själva! Ta tex. bilkörande! Mycket auto och pipande om vi gör minsta fel! Å bilen kan såklart även köra själv om den så vill! Våra hem kan vi styra via mobiltelefonen osv, och vad gäller fotografi, så fixar mobilkameran det mesta, så vad finns då kvar till oss?
Så visst verkar det här mycket oroande!

Så det här tekniska och digitala curlandet gör att vi snart vet ingenting och kan ingenting! Och okunskapen växer även på andra områden! Tex så vet knappt någon vad Tip-Ex är! (De e en grej att använda om man skriver fel) De va knappt så Google visste vad Tip-Ex va! Fast Google fixade i alla fall felstavningen, alltid något! ;)

Så jag tycker att ämnet Äventyrsfotografi borde locka någon eller några fotografer! Vi som vågar gå på Äventyr alltså! :) Och äventyret är att man använder en analog kamera och fotar med film! :)

Nu behöver man inte avsluta sin digitalfotografi å kasta kameran i sjön, även om det vore det bästa, utan Äventyrsfotografi det kan man pröva på nå'n gång när andan faller på! Eller när det digitala fotandet blir litet enformigt! Ombyte förnöjer! Och även utmana sig själv! Å smaka även på ordet, Äventyrsfotografi! Visst låter det häftigt? Man kan nog ha Äventyrsfotograf på sitt visitkortet! :)

Nog om detta, Doris e hos oss några dagar (Doris e en Dansk/Svensk Gårdshund) så om tio minuter e det utgång med en äventyrskamera och en äventyrshund! :)

/Bengan

Inlagt 2021-11-10 08:30 | Läst 1197 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Men, går du ut med slutaren ospänd? DET om något verkar äventyrligt om nåt händer snabbt och plötsligt...

Fast frallan del: att väcka en insomnad digitalare tar väl ungefär samma tid det.
Jag hade en rysk leicakopia, en Zorki en gång. Kommer inte ihåg modellen längre, men den påminde mycket om den där. Den hade både 50 och 35 mm objektiv samt revolversökare som extra tillbehör. Vad gäller den passar "äventyrsfotografi" extra bra. Allt var i väldigt bra skick och jag betalade 250 EEK (i princip intenting) för den på tidigt 90-tal i Tallinn. Jag ångrar att jag sålde den, men det kom en dag som jag tröttnade på att "slåss" med östkameror och konstaterade att alla ryssdoningar skall bort från mina kameraväskor. (Och jag har nästan hållit det löftet)…

Tommy S.
Svar från Benganbus 2021-11-10 22:23
En Zorki med en 35 mm är en utmärkt gatufotokamera!
Hyffsat lätt att serva och laga också om det skulle hända något!
/B
Min gamla Konica T3 är laddad och klar för äventyr. Den håller förstås inte Leicaklass, men det får väl bli som vanligt, dvs ett lågbudgetalternativ. Det gäller bara att våga sig ut...
Svar från Benganbus 2021-11-10 22:17
Misstänker att det går utmärkt med en Konica T3!
/B
Oj, o, oj!! En svartsiffrad IIIf med Summitar 2/5cm. Du får mig att känna ett sanslöst habegär, och dessbättre även fotograferingsbegär - äventyrsfotografering.
Sedan vet du även vilken vinkel och vilket perspektiv man skall lägga på en Leica IIIf - äckelpaj... :-)
Svar från Benganbus 2021-11-10 13:17
Fast du har jag lärt mig att det finns annan optik att använda på Leica också! ;)
/B
Tacka vet jag Bengan en riktig retsticka.Men gick jag på det? Nej, inte den här gången heller.Men jag skall nog ta fram min Agfa Ambi Silette och sätta på 135:an/ NE
Svar från Benganbus 2021-11-10 22:16
Det där med Ambi Siletten låter lovande! :)
/B
Google hittar om man stavar Tipp-Ex rätt :-) Jag behövde aldrig använda Tipp-Ex när det begav sig för att jag skrev aldrig fel :-))).
Fin kamera!
Mvh Wolfgang
syntax 2021-11-10 13:10
Du har nog satsat fel här i livet Wolfgang. Tänk vilken förstklassig kontorsslav du hade blivit... :-D
Även om Äventyrsfotografin inte blir någon kioskvältare, så anar jag att det finns äventyrare i kommentatorsförsamlingen i alla fall! Härligt!
Framtiden är vår! :)
B)
Har som du en `äventyrskamera´ även om den i dag bara får tjänstgöra som bildmakare på en och annan söndagspromenad. Till skillnad från din är det bara en `Wannabe-Leica´, en Tower Type-3 (Nicca) med ett Summicron 50/2 . Beträffande bilar som piper och håller på så har jag behållt min nu 13-åriga bil bara för att den är så inspirerande att köra.......helt själv. Och vem behöver GPS när det finns Motormännens Vägatlas ;)

/Stephan
syntax 2021-11-10 15:45
När jag åker ut och äventyrsfotograferar tar jag min 13 år gamla KIA Sportage. Jag köpt den ny, just för att kunna ha den länge. Jag känner inte någon längtan efter en ny bil. Blir jag ändå tvungen en vacker dag - då slår jag en tjock blyfolie runt GPS:ens sändardel. Sedan kan ingen logga mig under äventyrsfotograferingen... :-)
Svar från Benganbus 2021-11-10 22:25
Stephan! Nicca e en mycket bra Leicakopia! Men det vet du redan!
Å med en Summicron 50! Fina grejer!
/B
2021-11-13 14:08   Göran Redmo
Räknas Voigtländer från 1958 som äventyrskamera så är på!
Sen, enligt en tidig norgehistoria förstörde norrmännen sina bildskärmar med Tipp-Ex...
Svar från Benganbus 2021-11-14 16:31
Voigtländer från 1958 är en tung äventyrskamera Göran! Repekt för det!
/B
Ps. Gillar Norgehistorier! Tack för den! :)