The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6751 // Med paraply i fjällen!

I går startade dagen som den ofta gör på hösten i fjällstugan, med en brasa i kaminen och sedan kaffe med några smörgåsar och till det läsning i E-DN i brist på annat! Vädret var dugg, och + 8 så det blev mera läsning  under några timmar! Men man kan man sitta inne för litet duggregn utan det det blev en promenad uppe på Linnéstigen med paraply!

.



Många fjällvandrare använder nog sällan paraply på kalfjället utan har ofta heltäckande regnutrustning! Jag brukar gå efter vädret, och är det i stort vindstilla och lätt dugg, så är paraply det bästa även där! Sikten va såklart dålig i dag, inga toppar i sikte, men det va skönt att få sträcka på benen! Men det blev inte så lång vandringt, knappt framme vi riksgränsen så vände vi! Det kändes lagom första dagen!

.



Väl nere vid Grövelsjön igen så va det mycket fuktigt i terrängen, men våra gortexskor funkar bra! Jag är imponerad över konstruktion, då skon va mycket blöt utvändigt men jag va helt torr i strumpan invändigt! Och efter den här "toppturen" gick vi ned till Sjöstugan för en varm soppa med smörgås! Man berättade i Sjöstugan att det varit mycket folk i fjällen efter Pandemin och även i år så man fortsatte med att ha öppet en vecka extra!
Kamera va X100S, den funkar bra trots att den blev ganska fuktig utanpå!

I dag blir det förhoppningvis en längre tur då solen nu håller på att titta fram! Kamera blir då Leica M6 med en väl utgången negativ färgfilm! Filmen e på 400 ASA, men jag exponerar den efter 200 ASA! Skall bli intressant att se vad det blir av det! Vi åker över på den Norska sidan för vandringen! Det ännu bättre vädret kommer tidigare därifrån! Det kan bli + 15 och sol under några dagar framöver, men i nästa vecka kommer nog något annat!

Ha det bra ni med!

/Bengan

Inlagt 2024-09-17 08:35 | Läst 440 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Paraply i fjällen rekommenderas inte. Det är halt i regn och man behöver båda armar för att balansera även om man inte använder stavar. Men härligt är det i fjällen under hösten, säger jag som är van fjällvandrare. Mvh Wolfgang