The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6747 // Hur allt hänger i hop här i Världen!

Idag blev jag upphämtad hemmavid 09.00 för en resa! Hemlig resa för mig! Här är bilder! Första stoppet och ett försök att tanka el! Det är ofta litet speciellt med att tanka el! ;) Men det gick bra till slut!

.

Jag passade såklart på att fråga om Tunnan va så känslig vid landning som det sägs? Visst va den det! Bra fart och rak inflygning va det som gällde! Annars stall, ofta över ena vingen!

.

Vi flög såklart simulator också! Jag fick flyga först, från Bromma och norrut! Här har Björne tagit över i höjd med Hemavan! Fint väder så vi flög nedcabbat!

.

Andra stoppet va vid det världsunika varningsmärket för att Klimatkastrofen år 536 kan upprepas! För den historiskt intresserade, så hänger Sagan om Ringen, Rökstenen och Beowulfeposet ihop! För den fotografiskt intresserade, så är kameran här på bilden Leica M4, den bästa M Leican, med objektiv Zeiss Biometar 2,8/35 mm och film Ilford HP5+

.

Alldeles innan vi åkte iväg i morse fick jag en bok, då anade jag ett av delmålen! :)  Tack Björne, och jättetack för en mycket spännade dag!

Här finns mer info om Rökstenen!

Och på hemvägen så fikade vi såklart på Centralkonditoriet i Väderstad! Nu är det den bästa tiden att fika på konditoriet, semestrarna är slut, så vi va nästan ensamma i en skön soffa på ovanvåningen! Det va som vanligt en utmärkt latte och en utmärkt kanelbulle!

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2024-09-01 21:16 | Läst 471 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kul med överraskningar!
Har du fyllt år eller något?
/Affe
Ps. en annan lite trevlig söndagsöverraskning kanske, jag länkar till en fin film om Elliott Erwitt i mitt nya inlägg som kommer strax efter detta. :)
Svar från Benganbus 2024-09-01 22:02
Det va en kul överraskning! Det enda jag visste de va att jag skulle bli hämtad 09.00! Det va nog bara en slags present...! :)

Skall kolla din blogg! Tack! :)
/B
Hej Bengt.
Vilken överraskning - det var en höjdpunkt.
Det är inte varje dag man upplever något sådant här.
Kul att du kom ihåg kameran.
Många vänliga hälsningar från Erik.