The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6731 // Till en annorlunda Fotografisk Verklighet!

En annorlunda fotografisk verklighet, eller att fotografera med film! När teknologin ständigt utvecklas och där digitala kameror erbjuder skarpa bilder i mängder omedelbart, kan det såklart verka konstigt att fotografera med film!

Den Långsamma Konsten!
Men att fotografera med film tvingar ofta fotografen att sakta ner! Varje bild kan då bli en mer medveten handling! Denna långsamhet kan även ses som en form av motstånd mot den snabba masskonsumtionen av bilder i dagens värld! Det finns även en taktil glädje i att hantera en kamera med film! Att ladda filmen, höra klicket av slutaren, och sedan vänta, och ofta även längta, tills filmen kan framkallas! Det blir även en påminnelse om att även i amatörfotografin kan finns en del hantverkskonst!

Och ofullkomlighetens Skönhet! :)
Digitala bilder är ofta perfekta, skarpa, klara och många, bara för att det lätt går att ta många bilder! Film erbjuder en annan sorts skönhet, en skönhet som kan inkludera kornighet, ljusreflexer och andra sk. fel som kan ge bilden en mer levande och unik karaktär som är svår att replikera digitalt! Att fotografera med film kan också ses som en form av existentiell reflektion och samtidigt återknyta till en tid då saker och ting gjordes långsammare och ofta med en större omsorg!
En annorlunda tid, men ändå nära! :)

/Bengan

Ps. I en dagsblogg som här, är det såklart till hjälp med en mobiltelefonkamera! Angående bilden här ovan! :)

Inlagt 2024-08-31 08:49 | Läst 576 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fint och träffsäkert formulerat, Bengt.

Stämmer på pricken in med hur jag känner inför det analoga.
Svar från Benganbus 2024-08-31 19:10
Tack för det Joakim! :)
/B
Tänkvärt det där. Satte igång tankeapparaten som varit på semester. Men frågan om man inte ska hålla isär fotografi och massfotografi?
/Gunnar S